Elveda Gürleyen Motor: BMW'nin Lüks Serisi Artık Elektrikli Olacak

25
6
2
2
2
Yeni BMW 8 Serisi’nin 2026 yılında üretime girmesi beklenirken, kulislerde dolanan iddialara göre üçüncü nesil 8 Serisi’nde karşımıza yalnızca Gran Coupe çıkacak ve araç elektrikli olarak yolculuğuna devam edecek.

Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak ve elektrikli otomobillere geçiş yapmak için otomotiv firmaları planlamalarına ve hazırlıklarına devam ediyor. Bu firmalardan biri de Alman devi BMW. Firmanın geleceğe yönelik planları yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. 

BMWBlog’un iddiasına göre 2026 yılında BMW 8 Serisi yenilenecek. Bu yenileme esnasında Coupe ve Cabrio modelleri emekliye ayrılacak. Daha da dikkat çeken nokta ise BMW 8 Serisi Gran Coupe bir elektrikli otomobile dönüşecek.

8 Serisi’ne elektrikli olmak yarayacak mı?

bmw 8 serisi

BMW'nin önemli otomobillerinden olan E31’in yerini alan 8 Serisi, büyük beklentileri karşılamayı başaramadı ve BMW’nin de yatırımlarını azalttığı bir seri oldu. Yine de firma serinin fişini tam olarak çekmeyi düşünmüyor. En azından söylentiler bu yönde. 

İddialara göre BMW 8 Serisi bir nesille daha karşımıza çıkacak olsa da, ikinci nesil 8 Serisi, Coupe ve Cabrio modelleri için şimdilik yolun sonu olacak. Zira üçüncü nesli görecek tek model Gran Coupe olacak ancak o da köklü bir değişimden geçecek. 

Aracın tasarımı açısından bir değişiklik planlanmıyor olsa da kaputunun altındaki neredeyse her şey değişecek. Zira BMW, yeni nesilde bu modelde elektrikli güç ünitesine şans verecek. G77 kod adlı 3. nesil 8 Serisi Gran Coupe, elektrikli güç ünitesine rağmen içten yanmalı motorlara sahip modellerin geliştirildiği CLAR platformu üzerine inşa edilecek. İsmi 8 Serisi olmasına rağmen araç bir nevi i6 olacak ve i5 ile i7 arasında konumlanacak. 

Şu anda yollarda görebildiğimiz ikinci nesil 8 Serisi Gran Coupe modeli benzinli motor kullanıyor ve aracın motoru 340 beygir güç üretebiliyor. M Sport paketinin ülkemizdeki anahtar teslim satış fiyatı 7 milyon 877 bin TL'den başlıyor. 

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2022/10/06/bmw-8-series-gran-coupe-might-be-electric/
25
6
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
25
6
2
2
2