15
6
5
2
2

Hiç şüphesiz ki internet; evde, işte ya da okulda hayatımızın bir parçası, vazgeçilmezi hâline geldi. Nitekim internetin bu denli popüler olmasıyla Wi-Fi ağları da neredeyse her yerde bulunur oldu. Peki, bu ağlar ne kadar güvenli? Ya da kişisel ağımıza kimler bağlanabilir? Aslında her şey düşündüğünüzden çok daha kolay gerçekleşiyor olabilir.

İnternette değişik kabiliyetleri olan ürünlerin satıldığını görmüşsünüzdür. Bunlardan biri de küçücük boyuyla etrafındaki Wi-Fi sinyallerini hackleyebildiği söylenen değişik bir aparat. Biz de bu videomuzda son zamanlarda popüler olan bu ürünün neler yapabileceğini yakından inceliyoruz.

Wi-Fi sinyallerini hacklediği söylenen bu ürün nedir?

Wi-Fi

Öncelikle bu cihazı başkalarının özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde kullanmanın kanunen yasak olduğunu ve kesinlikle tavsiye etmediğimizi söyledikten sonra ürünümüze geçelim. Tabii ki ürünü satın aldıktan sonra gelir gelmez bütün Wi-Fi ağlarını hacklediğini söyleyemeyiz. Bu noktada ürünü, Wi-Fi ağlarına izinsiz bir şekilde erişmekten ziyade arkadaşlarınıza şaka yapmak için kullanmak doğru bir tercih olacaktır.

Bu ürünle neler yapılabilir?

Wi-Fi aparatı

Bir Wi-Fi modülü olarak tanımlayabileceğimiz bu aparatı normalde kullanmak için öncelikle bilgisayara bağlamak, ardından ürün için gerekli programları ve yazılımları indirmek gerekiyor. Biz, cihazın ihtiyaç duyduğu enerjiyi bir powerbank aracılığıyla sağladıktan sonra telefonun ayarlar kısmından aparata bağlandık.

Aparata bağlandıktan sonra yapılması gereken şeyse tarayıcıyı açıp üst kısma cihazın IP adresini yazmak. Bu noktada Wi-Fi ağlarını tarayan bir ekran bizleri karşılıyor. Burada kısa bir tarama işlemi yaptıktan sonra çevredeki ağları görebildik. Tabii ki ürünü tanıtmak amacıyla kullandığımız için stüdyoda yer alan bir ağa bağlanmayı tercih ettik. 

Bağlanılan ağ üzerinde dört farklı seçenek karşımıza çıkıyor. Bunlardan “beacon (clone)” adı verilen seçenek, karşıdaki cihazın sanal ağlar görmesini sağlıyor. Tabii ki ağlar sanal olduğu için bağlanmaya çalıştığımızda da hiçbir şey olmuyor ve bağlantı hatası alıyoruz. Benzer şekilde diğer seçeneklerle de bu tarz şeyler yapılabiliyor. Kısacası bu alet ile sanal ağlar oluşturup arkadaşlarınıza küçük şakalar yapabilir, eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Ürünün fiyatı ne kadar?

Etrafınızdaki Wi-Fi sinyallerini hackleyebildiğiniz bu ürün, fiyatları değişiklik göstermekle birlikte çevrimiçi ortamda 30 TL bandında satın alınabiliyor. Oldukça tehlikeli olan bu ürüne kısa bir bakış attığımız içeriğimizin burada sonuna geldik. Son bir hatırlatma olarak bu ürünü kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmediğimizi ve kanunen yasak olduğunu da tekrardan belirtelim. Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için hem sitemizi hem de YouTube kanalımızı takipte kalabilirsiniz.

15
6
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
15
6
5
2
2