6 Popüler Telefon İçin Android 10 ROM'ları Hazırlandı (İndirme)

52
20
5
4
4
Xiaomi Mi Note 3, LG V40 ThinQ, Sony Xperia X, Google Nexus 6P, OnePlus 2, Xiaomi Redmi 3s kullanıcısıysanız ve cihazınıza Android 10 yüklemek istiyorsanız şans yüzünüze güldü. Bu cihazlar için çeşitli topluluk üyeleri tarafından Android 10 sürümleri geliştirildi.

Eğer ki sizde OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro’nun stabil Android 10 işletim sistemini kullanmak istiyorsanız ve Xiaomi Mi Note 3, Xiaomi Redmi 3s, OnePlus 2, Google Nexus 6P, Sony Xpreia X veya LG V40 sahibiyseniz artık buna kavuşabilirsiniz.

Tabii yazıya devam etmeden önce az sonra vereceğimiz Android 10 ROM’larının resmi olmadığını, topluluk üyelerin tarafından geliştirildiğini ve bazı sistem stabilizasyon sorunları olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ayrıca bu ROM'lar, telefonunuzun garantisinin devre dışı kalmasına neden olabilir. 

Xiaomi Mi Note 3 için Pixel Experience temelli Android 10

Redmi Note 3

Xiaomi Mi Note 3, Android 10 Pixel Expreience kurulumu yapılabilen şanslı cihazlardan bir tanesi. Bu cihazda yapılacak kurulum sonrası karşılaşılabilecek hatalar VoLTE ve SELinux. Bu kadar erken bir sürüm için karşılaşılabilecek hatalar listesinin oldukça az olduğunu belirtmekte fayda var. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Xiaomi Redmi 3s için Pixel Experience temelli Android 10

redmi 3s

Pixel Experience alan cihazlardan bir tanesi de kod adı ‘land’ olan Xiaomi Redmi 3s. Kurulum sonrası karşılaşılabilecek hatalar Goodix parmak izi okuyucu, SELinux ve batarya azalışı. 2016’da çıkan bir cihaz için oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

OnePlus 2 için LineageOS 17 temelli Android 10

OnePlus 2

Kurulumu yapmak isteyen OnePlus 2 kullanıcılarının karşılaşabilecekleri sorunlar arasında yeniden başlatma sonrası parmak izi okuyucunun çalışmaması ve konumun kapatılması durumunda RIL’in çalışmaması yer alıyor. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Google Nexus 6P için Pixel Experience temelli Android 10

Nexus 6P

Cihaza yapacağınız kurulum sonrasında karşılaşabileceğiniz hatalar arasında SELinux ve kamera uygulamasının stabil çalışmaması yer alıyor. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Sony Xperia X için AOSP temelli Android 10

Sony Xperia X

Eğer ki Şubat 2016’da çıkan Sony Xperia X kullanıcısıysanız kaynaktan kurulan bu AOSP sürümünü deneyebilirsiniz. Tüm çekirdek fonksiyonlar bulunuyor. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

LG V40 ThinQ için LineageOS 17 temelli Andorid 10

LG V40 ThinQ

Listedeki son cihaz, LG V40 ThinQ. En yeni Android sürümünü tamamen stabil bir şekilde kullanmak isteyen kullanıcılar şirketten gelecek olan resmi güncellemeyi bekleyebilir. Ancak beklemek istemiyorsanız, bu LineageOS 17 kurulumunu kendiniz yapabilirsiniz. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Yazıyı bitirmeden önce son uyarılarımızı da yapalım. Yazı içerisinde karşılaşılabilecek sorunlardan bahsettik ayrıca bu erken sürümlerde sistem istikrarsızlıklarının olması da oldukça muhtemel. Cihazınıza bu kurulumları yine de yapmak istiyorsanız kurulumdan önce sisteminizi yedeklemeyi unutmayın.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/android-10-custom-rom-xiaomi-mi-note-3-redmi-3s-oneplus-2-google-nexus-6p-sony-xperia-x-lg-v40/
52
20
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
52
20
5
4
4