Pistlere Özel 830 Beygirlik Lamborghini'den İlk Tanıtım Geldi

26
6
4
2
0
Lamborghini’nin yalnızca pistlerde kullanılacak V12 motorlu süper otomobil üreteceği iddiaları doğru çıktı. Firma, aracın tanıtımı için bir video paylaştı.

İtalyan otomobil üreticileri arasında yer alan Lamborghini, yeni bir hız canavarını daha pistlere göndermeye hazırlanıyor. V12 motora sahip, 830 beygirlik aracın ilk tanıtım görüntüleri İspanya’da Jerez la Frontera’da düzenlenen etkinlikle yayınlandı. Aracı tam olarak görmek içinse 2020 yılını beklemek gerekecek. 

Aracın gölgeler içinde karşımıza çıktığı videoda devasa arka kanat göze çarpıyor. Aerodinamik sağlayan parçalarda bolca karbon fiber kullanıldığı ayrıntısı da dikkat çekiyor. Tavandaki büyük havalandırmada da aynı malzeme tercih edilmiş. Aracın üzerindeki 63 rakamı ise Aventador SVJ 63 ve Lamborghini’nin kuruluş yılı olan 1963’e göndermede bulunuyor. Ön kaputta yer alan çift hava girişi ve merkezi kilitli tekerlekler de dikkat çekiyor. 

Lamborghini Squadra Corse'ta herhangi bir sınırlayıcı bulunmuyor:

lamborghini 63

Aventador şu anda firmanın amiral gemisi konumunda bulunuyor. Tamamen doğal havalandırmalı 6,5 litrelik V12 motor, gerçek bir güç canavarı olarak dikkat çekiyor. Ayrıca motor sınırlandırılmamış vaziyette yani aracın hızını yollarda kullanılan modeller gibi sınırlayan bir şey yok ve bu da 60 beygir daha yüksek gücün yolunu açıyor.

830 beygire ulaşan Squadra Corse’ta 6 ileri Xtrac sıralı vites sistemi bulunuyor. Araç, ayrıca kendini kilitleyen mekanik diferansiyellere sahip. Böylece sürücüler yüklenme süresini kendi durumlarına göre ayarlayabiliyor. Söylentilere göre Lamborghini Squadra Corse, piyasaya Aventador SVR adıyla çıkacak ve Miura SVR’ın izinden gidecek. Aracın süper otomobil yarışlarına özel bir versiyonu üretilmeyecek. Lamborghini bu araçtan yalnızca 40 adet üretecek. Bu araçların sahiplerine teslimi ise 2021 yılında başlayacak.

Yayınlanan tanıtım videosu:

Kaynak : https://www.motor1.com/news/378758/2020-lamborghini-hypercar-teaser/
26
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
26
6
4
2
0