ABD: "AB Ülkelerinin Huawei’yi 5G Çalışmalarının Dışında Tutacağına İnanıyoruz"

80
16
7
2
2
ABD hükümeti, AB üyesi ülkelerinde de ‘Huawei tehditinin farkına varacaklarını’ ve Çinli firmayı 5G altyapı çalışmalarından uzak tutacaklarını umuyor.

ABD ile Çin arasında çok ciddi bir ticaret savaşı yaşanıyor. Bu savaşta her iki ülke de müttefik arayışı içinde. ABD, Avrupa’daki ülkelerin kendisi ile aynı safta yer alacağına inanıyor.

Bloomberg’de yayınlanan bir haber, ABD’nin beklentilerini de ortaya çıkardı. İsmi verilmeyen bir hükümet yetkilisine göre ABD, başka pek çok ülkenin de yeni geliştirecekleri 5G altyapısında Çinli üretici ile çalışmayacağını öngörüyor. Aynı yetkiliye göre Huawei’nin tamamen yasaklanması ise söz konusu değil.

Yetkili herhangi bir ülke ismi vermemiş olsa da, ABD’nin batılı müttefiklerini Huawei’ye karşı ortak tavır almaya yönlendirdiği biliniyor. ABD, Huawei ile Çin hükümeti arasındaki bağlantıları bir güvenlik tehdidi olarak görüyor. ABD’li yetkililere göre Çin, ileride Huawei’nin 5G altyapısını kendi avantajına kullanabilir, bir koz haline getirebilir.

Bu yüzden de ABD’li yetkilere göre AB, ABD’nin Huawei’ye yönelik altyapı çalışmalarını yasaklama kararını desteklemeli. Daha fazla destek, ABD’ye ticaret savaşlarında da muhakkak bir yarar sağlayacakatır. Bu noktada Huawei, ateş hattında kalan firma olarak görülüyor.

Huawei hali hazırda dünyanın en büyük telekom ekipman sağlayıcısı ve pek çok batılı ülke, ABD de dahil olmak üzere firmanın teknolojilerini kullanıyor. Huawei şimdi de dünya çapında 5G altyapı çalışmalarına hazırlanıyor ancak bazı ülkeler çoktan Huawei’yi yasaklamış durumda.

ABD-Huawei savaşı geçen hafta içerisinde oldukça sertleşti. ABD, yabancı teknoloji şirketlerine karşı ulusal güvenlik acil durumu ilan etti ve Huawei’nin ABD’de olan anlaşmalarını engelledi. Çin’de faaliyet gösteren ABD firmaları, Çin’in kendilerine vereceği tepkiyi korkuyla bekliyor.

Google da ABD hükümetinden yana pozisyon almış ve Huawei’ye Android desteği vermeyi bırakacağını açıklamıştı.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/us-optimistic-eu-huawei-5g-block-989062/
80
16
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
80
16
7
2
2