ABD, Akıllı Silahlar İçin İşletim Sistemi Geliştiriyor

18
6
6
2
0
ABD geleceğin silah teknolojisi olarak gösterilen 'akıllı silahlar' üzerinde çalışıyor. Teknolojinin kısa vadede yasal ve sivil uygulamaları, gelecekte ise savaşları şekillendireceği konuşuluyor.

Uzun yıllar boyunca savaş alanlarında eski tip silahlar etkiliydi. Popüler silahlardan AK-47, bugün 71 yaşında olmasına rağmen hala kullanılıyor. Ancak savaşın gelenekleri değişmek üzere. ABD Ordusu, geleceğin askerlerini oluşturmak için ileri teknoloji savaş çözümleri üzerinde çalışıyor.

ABD Ordusu'yla ortak çalışmayı amaçlayan bir şirket, silah güvenliğiyle ilgili yasal yaptırımları ve sivil uygulamaları yeniden şekillendirecek, silaha entegre edilebilen bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Boyutlu silah sistemleri uzmanı Melvic Smith, "iPhone'u silahınıza yapıştırarak işlevlerden bazılarını kullanabilirsiniz. Ancak sunduğumuz tam olarak dünyanın ilk yerleşik işletim sistemi." diyerek silah teknolojisinde geldikleri noktayı ortaya koyuyor.

Ayrıca sistemle, silaha yeni uygulamalar eklenebilecek ve sadece belirli bir nişancının eliyle atış yapılmasına izin veren bir akıllı silah teknolojisi dahil edilecek.

abd akıllı silah

Teorik olarak akıllı silahlar çocukların evde silahları yanlışlıkla ateşlemelerini önleyebilecek veya çalıntı silahları işlevsiz hale getirebilecek. Yani akıllı silahlar yalnızca kontrolü değil 'kontrolsüzlüğü' de sağlayacak.

Geliştirme ekibi; gazilerden, kolluk kuvvetlerinden ve silah güvenliği konusunda yasal değişiklik yanlısı insanlardan oluşuyor. Teknoloji geliştirme aşamasında olsa da politik tepki konusunda endişeler var. Eğer akıllı silah teknolojisiyle ilgilenen yatırımcılar olursa ordu ihalelerinin bir gecede pazar yaratabileceği belirtiliyor.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/10/21/usa-developing-smart-guns-future-warfare-10943141/
18
6
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
6
6
2
0