ABD’deki ‘UFO’ Tartışmasını Alevlendiren Açıklamayla İlgili Yeni Gelişme

29
5
2
2
0
2017 yılından kalma bazı videolarda görülen cisimlerin ne olduğuna dair yapılan açıklamalar kafaları karıştırmış ve UFO tartışmalarının yeniden alevlenmesine sebep olmuştur. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan yetkililer, cisimlerin uzaylılarla alakası olmadığını söyledi.

2017 yılında ABD deniz kuvvetleri pilotlarının gökyüzünde tanımlanamayan bir cisim gördüğü hatta videosunu da çektiği ortaya çıkmıştı. 2004 yılında F-18’lerin silah kamerasından görüntülenen cisim, videoda anlatılana göre hızla sola gidiyordu. 2015 yılında iki defa daha görülen cismin aynı araç olduğu söyleniyordu. 

ABD deniz kuvvetleri sözcülerinden Joseph Gradisher, yaptığı açıklamada tanımlanamayan gök fenomeni (UAP) olarak belirtilen cisimleri resmen kabul etmişti. UAP terimi, UFO yerine kullanılan daha geniş anlamlı bir kavram olarak belirtiliyor. Grandisher’in açıklaması sonrası bu durum, UFO tartışmalarını alevlendirmişti. 

donanma uçağı

Grandisher ile görüşmeyi yapan The Black Vault küratörü John Greenwald, yaptığı açıklamada, ABD ordusunun daha önceki açıklamalarıyla denk düşecek şekilde cismin bir drone ya da balon olduğunu söylemelerini beklediğini belirtti. Ancak durum bu değil. 

Greenwald, bunun yerine cismin tanımlanamayan bir fenomen olarak isimlendirilmesine şaşırdığını ve heyecanlandığını söyledi. 

ufo tartışması görüntüsü

Yine de bu, ABD donanmasının tanımlanamayan cisimlerin gezegenimizin dışından geldiği anlamına gelmiyor. Daha yeni sistemlerde bu durumun ortaya çıkmasını değerlendiren eski bir ordu mensubu, cisimleri pilotların ekranlarındaki bir hata olduğunu belirtmişti. 

Dünyadışı Zeka Arama Enstitüsü (SETI) mensubu, kıdemli astronom Seth Shostak da sırf tanımlayamıyoruz diye cisimlerin uzaylı olmadığını söyledi. Shostak, hava kuvvetlerinin başındaysanız uçan ve tanımlanamayan bir cisim gördüğünüzde bunun ne olduğunu görmek isteyeceğinizi, konunun uzaylılarla ilgisi olmadığını söylüyor. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/navy-confirms-videos-show-unidentified-aerial-phenomena-not-aliens-2019-9
29
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
29
5
2
2
0