ABD Hükümetini Ağır Eleştiren Huawei'den Google'a Yeşil Işık

100
22
14
13
6
Huawei Avrupa temsilcisi Abraham Liu, ABD yaptırımlarına karşı 'eski' ortakları Google ile birlikte bir çözüm aradıklarını dile getirirken, bu yasaklardan her iki tarafın da olumsuz etkileneceğini hatırlattı.

Huawei’nin Avrupa temsilcisi olan Abraham Liu, Birleşik Devletler hükümetinin kendilerini ticari kara listeye alması ve bunun neticesinde Google ile ortaklıklarının askıya alınması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Liu, ABD hükümetinin Huawei’ye karşı yaptırımlarının çok açık bir zorbalık olduğunu dile getirdi.

90 günlük süre dolduğunda her iki tarafında bariz bir şekilde zarar göreceğini dile getiren Liu, Google’ın söz konusu yasakla ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığına inandığını ve şirketin Huawei ile çalışmaya devam etmek istediğini düşündükleri için bu krize Google ile birlikte bir çözüm oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Google, konuyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınsa da Abraham Liu, Huawei’nin ABD hükümeti tarafından yapılan bir zorbalığın kurbanı olduğunu, saldırının yalnızca Huawei’ye karşı değil, aynı zamanda liberal, kurallara dayalı düzene karşı da olduğunu belirtti. Liu, sonuçların her iki şirket için de olumsuz olacağının altını çizdi.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_the_us_is_bullying_us_and_we_work_with_google_to_resolve_the_matter-news-37172.php
100
22
14
13
6
Emoji İle Tepki Ver
100
22
14
13
6