Huawei, Avrupa Pazarında Büyümeye Devam Ediyor

59
14
6
4
4
Counterpoint Research tarafından aktarılan, akıllı telefon endüstrisi 2019 birinci çeyreği raporuna göre Huawei, Avrupa'daki büyümesini devam ettiriyor.

Counterpoint Research tarafından yayımlanan akıllı telefon endüstrisi raporuna göre, Huawei’nin 2019’un ilk çeyreğinde Avrupa pazarında yaşadığı büyüme oldukça sarsıcı.

Huawei, tüm Avrupa pazarındaki payını 2018’in birinci çeyreğinden 2019’un birinci çeyreğine kadar %11 artırmayı başardı. Çinli şirket, Avrupa pazarındaki en büyük artışını ise Batı Avrupa’da yaşadı. Huawei, aynı dönem içerisinde buradaki pazar payını %18 artırdı.

Diğer şirketlerle kıyaslama yapacak olursak Samsung, Avrupa pazarındaki payını yalnızca %1 artırabildi. Huawei’nin bir diğer dişli rakibi olan Apple, buradaki pazar payında %2’lik bir düşüş yaşarken, Çinli Xiaomi’de %1’lik bir düşüş yaşadı.

Bu sonuçlar, Huawei’nin Avrupa’daki başarısını açık açık gözler önüne seriyor. Peki ABD ve Huawei arasında yaşanan gerilimin, şirketin bu büyümesini yavaşlatması mümkün mü? Buradaki rakamlar Çinli şirket için işlerin iyi gittiğini gösterse de, yaptırımdan önce elde edilen rakamlardı.

Şirket, büyük tedarikçilerinden olan Qualcomm ve ARM ile iş yapamıyor ve Google, Çinli şirketten bazı servislerinin desteğini geri çekti. Tüm bu yaşananlar, şirketin pazarlama sürecini oldukça olumsuz etkileyecektir. Hatta Huawei, ABD ile olan gerilimi bir şekilde azaltmayı başarsa bile telefon satışlarında düşüş yaşayacaktır.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-europe-growth-q1-2019-989304/
59
14
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
59
14
6
4
4