ABD'li Kargo Taşıma Şirketi FedEx, Huawei'den Özür Diledi

23
5
5
3
0
Geçtiğimiz günlerde karşılaştığımız ABD ve Çin arasındaki sürtüşmeden büyük şirketler de etkilenmişti. Özellikle ABD tarafından Huawei’ye karşı alınan tavır ve Çin’e karşı uygulanan yaptırımlar başlıca boy göstermişti. Son olarak ABD menşeili kargo şirketi FedEx olaya karışmış, Huawei tarafından mallarına uygunsuzca el konulması konusuyla suçlanmıştı. Bunun üzerine FedEx tarafından bir özür metni yayınlandı ve bu karışıklığa Washington'un sebep olduğu belirtildi.

Huawei, geçtiğimiz ay FedEx'in Çin'e gönderilmesi gereken özel kargoları ABD'ye götürmesi üzerine şikayetçi olmuştu. Bunun üzerine Çin hükümeti FedEx hakkında soruşturma başlattı. Aynı zamanda FedEx’in alt markası Flex hakkında da incelemelerin sürdürüldüğü biliniyor.

Soruşturmaların devam ettiği sırada FedEx yetkilileri, yaşanan olaylardan dolayı Huawei’den özür diledi. Yaşanan olayların sorumlusu olarak topu Washington yönetimine attı.

FedEx yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu bu gönderiler, ABD Sanayi ve Güvenlik Dairesi'nin Operasyonlarımız için belirsiz ve karmaşık bir durumla sonuçlanan emirlerine uymaya çalıştığımız bir dönemde elimize geçti. Sonuç olarak, müşterilerimizi etkileyen her türlü karışıklık ve uğradıkları zarar için özür dileriz" dedi.

FedEx, paketlerin dağıtımında yaşanan “operasyonel hatalar” nedeniyle özür dilerken, ABD yönetiminin kendilerine uyguladığı yaptırımlar hakkında sitem etti. Uluslararası kargo firması, bu tür olayların tekrarını önlemek adına çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

huawei_ofis

Basında Yer Alan İddialara Göre Huawei’nin Toplam 102 Milyon Dolar Değerindeki Ürünü FedEx’in Elinde

Yerel basın tarafından hazırlanan rapora göre ABD’nin Huawei’ye yaptırımlarının başlamasının ardından, Huawei’ye ait 102 milyon dolarlık ürün, FedEx’in Çin’deki fabrikalarında tutuluyor. Huawei, mallarının 58 milyon dolarlık kısmını geri almayı başarmışken geri kalan kısmı için de çalışmalar yürüttüğü söyleniyor.

FedEx tarafından yapılan bir diğer açıklamada "FedEx ve Huawei, yakın zamanda ABD ve Çin arası ticaretin durumundan kaynaklı ve öngörülemeyen zorluklardan etkilense de uzun süredir devam eden, başarılı bir ortaklığa sahipler. Bu gerçekler göz önüne alan her iki taraf da, karşılıklı olarak kabul edilebilir bir yol bulmak için aktif olarak çalışıyor" denildi.

FedEx yetkilileri, yerel basında çıkan söylentiler konusunda açıklama yapmayı reddetti. Sadece, Çin’in kendileri için önemli bir pazar payının olduğunu dile getirildi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/abd/201907271039775483-abdli-kargo-devi-fedex-huaweiden-ozur-diledi/
23
5
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
5
3
0