ABD, Otonom Sürüş Araştırmaları İçin 3 Eyalette 30 Milyon Dolar Dağıttı

9
3
2
2
1
Otonom araçlar, günümüzde birçok araştırmanın ana konusu hâline gelmiş durumda. Otonom araçların geleceğine inanan ülkeler de yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. ABD, Ulaştırma Bakanlığı vasıtasıyla otonom sürüş sistemleri için 3 eyaleti Michigan, Ohio ve Virginia'da hibe desteği sunacak.

ABD, otonom araçlar için verdiği desteklere bir yenisini daha ekliyor. Michigan ve Ohio, 7,5 milyon dolar hibe alırken Virginia için bu miktar 15 milyon dolar olarak açıklandı. Michigan'ın aldığı hibe, çeşitli ortaklara genel olarak otonom araç teknolojisini test etmeye ve araştırmaya devam etme konusunda yardımcı olacak.

Michigan Üniversitesi ve The American Center for Mobility, araştırmada iki ortak olarak yer alıyor. Ek olarak Michigan Mobility Collaborative, otonom araç sistemlerinin güvenliğini değerlendirmek için bir süreç geliştirmeyi planlıyor.

Otonom sürüş için kırsal bölgelerdeki yollarda da çalışmalar yürütülecek:

otonom araç

DriveOhio, Ohio’da alınan desteklerin kırsal bölgelerdeki yollar ve otoyollar için otomatik sürüş projelerinde kullanılacağını açıkladı. Eyaletteki Ulaştırma Araştırma Merkezi, kırsal alanlara yönelik teknolojilerin kullanılmasından sorumlu olacak. DriveOhio da genel olarak yeni projelerine odaklanacak.

Virginia'da, 15 milyon dolar iki proje için kullanılacak. Birincisi, otonom arabaların ideal bir ortamda nasıl iletişim kurduğu ve etkileşime girdiği üzerineyken ikincisi ise kamyonlar için otonom sistemler üzerine yoğunlaşıyor.

Hibeler hakkında konuşan Virginialı ABD senatörü Mark Warner, “Yeni teknolojilerde ve özellikle otomatik sürüş sistemlerinde, ilk seferinde güvenliği sağlamak önemlidir” şeklinde konuştu. Ulaştırma Bakanlığı, otonom sürüş araştırması için 60 milyon dolara kadar destek sağladı ve gelecekte ek hibeler verilmesi planlanıyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/self-driving-car-autonomous-research-grants-us/
9
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
2
1