Ford'un CEO'su, Üretilecek İlk Otonom Araçların Yeteneklerinin Sınırlı Olacağını Söyledi

8
5
0
0
0
Otomotiv endüstrisinin devleri, son dönemde yatırımlarını otonom araç üretimine kaydırmış durumda. 2021 yılında ilk otonom araçlarını piyasaya sürmeyi hedefleyen Ford'un CEO'su Jim Hackett, ilk otonom araçların yapabildiklerinin beklenenden daha az olacağını söyledi.

Tesla'nın öncülük ettiği otonom araç sektörü, yakın zamanda yeni otomobillerin katılmasıyla oldukça büyük bir sektör hâline gelecek. Otonom araçlardan beklentiler oldukça yüksek olmasına rağmen otomotiv endüstrisinin en büyük şirketlerinden Ford'un CEO'su Jim Hackett, insanların otonom araçları gözlerinde fazla büyüttüğünü düşündüğünü açıkladı.

Geçtiğimiz salı günü Detroit Ekonomi Kulübü'nde konuşan Hackett, "Otonom araçların uygulamaları kısıtlı olacak. Coğrafi çit olarak tanımlanan problemin karmaşıklığı, otonom araçların yeteneklerini sınırlayacak." ifadelerini kullandı. 2021'de kendi otonom araçlarını piyasaya sürecek olan Ford'un CEO'sunun açıklamaları, otonom araçların aslında yakın vadede beklendiği gibi bir etki yaratmayacağı şeklinde yorumlanabilir.

Şu sıralar Miami, Washington ve Detroit'te otonom sürüş testleri gerçekleştiren Ford, şu ana kadar otonom araçlar için 4 milyar dolardan fazla yatırım yapmış durumda. Diğer otomobil üreticilerinin de yatırımları düşünüldüğünde Hackett'ın söylediklerinin doğru çıkması, birçok kişi için hayal kırıklığı yaratabilir. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/10/ford-ceo-says-the-company-overestimated-self-driving-cars/
8
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
0
0
0