Adobe, Acrobat Reader 2015'in Fişini Çekeceği Tarihi Açıkladı

6
3
2
0
0
Adobe tarafından geliştirilen ve milyonlarca tüketici tarafından kullanılan Acrobat Reader'de bir devrin sonuna yaklaşıldı. Adobe, Acrobat Reader 2015'e verdiği desteği keseceğini ifade etti. Program, nisan 2020'den itibaren güncelleme almayacak.

PDF uzantılı dosyalar hayatımızda çok büyük bir öneme sahip. Çünkü bu dosya türü, kimi zaman kitapları kimi zaman da ders notları gibi önemli içeriklerin oluşturulmasını sağlıyor. Bu konuda akıllara gelen ilk uygulama, Adobe'un "Acrobat Reader" isimli uygulaması. Şimdi ise Adobe, bir açıklama yaptı ve Acrobat Reader 2015'e verilen resmi desteğin sonlandırılacağı tarihi açıkladı. Kullanıcılar, belirlenen tarihten sonra bir daha bu uygulama için güvenlik güncellemesi almayacaklar.

Eğer sizler de Acrobat Reader 2015'i kullanıyorsanız, uygulamanıza bir süre daha destek almaya devam edeceksiniz. Çünkü Adobe tarafından yapılan açıklamalarda desteğin 2020 yılının Nisan ayında kesileceği açıklandı. Nisan ayına geldiğimizde ise bu uygulamaya verilecek destek kesilecek. Bu da Nisan 2020'den sonra Acrobat Reader 2015 kullanıcılarının güvenlik risklerine karşı korunmasız olacağı anlamına geliyor. 

Acrobat Reader

Adobe'un Acrobat Reader için keseceği destek, aslında çok büyük bir önem arz ediyor çünkü kullanıcılar, yeni güvenlik yamalarını 2020 yılının nisan ayından itibaren alamayacaklar. Bu da Acrobat Reader'ın, yeni bir güvenlik açığı ortaya çıkması halinde savunmasız olacağı anlamına geliyor. Bu da doğrudan kullanıcıların güvenliklerini etkileyecek ve bilgisayar korsanlarının saldırılarına karşı savunmasız hale getirecek.

Neler yapabilirsiniz?

Aslına bakacak olursak Adobe'nin aldığı bu karar doğrultusunda yapabileceğiniz çok da bir şey yok. Çünkü artık Acrobat Reader'la ilgili tüm çalışmalar rafa kaldıracak. Eğer ücretsiz sürüm kullanmak isterseniz, Adobe buna zaten izin veriyor.

Adobe'un resmi internet sitesi üzerinden Acrobat Reader'ın son sürümünü indirmeyi tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde ise uygulamanın yeni sürümünü satın almayı tercih edebilir veya diğer alternatifleri araştırabilirsiniz.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/adobe-announces-end-of-support-for-acrobat-reader-2015/
6
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
0
0