Adobe, Fuse CC'ye Veda Edeceğini Açıklarken Mixamo'yu da Yeniledi

11
4
3
3
2
Fotoğraf ve video düzenleme denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Adobe, bugün Adobe Fuse CC desteğini durduracağını açıkladı. Fuse CC kullanıcılarını üzen bu gelişmeyle birlikte yapılan duyuruda Mixamo'nun da yenilendiği açıklandı.

Fotoğraf ve video düzenleme yazılımlarında bir dünya devi olan Adobe, bugün Adobe Fuse CC desteğini keseceğini duyurdu. Firma, işletim sistemi üzerindeki bazı teknolojik bileşenler yüzünden yakın zamanda gelmesi planlanan macOS 10.15 Cataline ile birlikte uygulamanın kullanılamayacağını belirtti.

Daha eski sürümlerdeki macOS ve Windows cihazlar, 3D modelleme uygulamasını gelecek yılın 13 Eylül tarihine kadar yani uygulama Adobe Creative Cloud'dan kaldırılana kadar kullanabilecekler.

Bir devrin sonu: Adobe Fuse CC'ye elveda

Adobe Fuse CC

Adobe, Fuse CC desteğini durdurmasının sebebi olarak diğer 3D modelleme uygulamalarına yoğunlaşmak istedikleri olduğunu belirtti. Ayrıca şirket, Mixamo.com'u yenilediğini belirtti. Site, yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüne ve şirketin ifadesiyle "düzinelerce" yeni, kullanıma hazır 3D karaktere sahip olacak.

Adobe, Fuse CC'yi yaklaşık olarak 4 sene önce satın almıştı. Şimdi Fuse CC'yi iptal ederek şirketin ilgisinin insansı 3D modellemelerden uzaklaştığını görebiliyoruz. Şirketin bundan sonraki dönemlerde ilgisini çoğunlukla Adobe Dimension, Project Aero, Substance 3D gibi diğer 3D modelleme uygulamalarına yoğunlaştıracağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/adobe-revamps-mixamo-and-will-soon-be-discontinuing-support-for-fuse-cc
11
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
3
2