Afrika Açıklarında Keşfedilen Balığa 'Black Panther' Anısına Wakanda İsmi Verildi

16
7
3
3
1
Afrika'nın Zanzibar bölgesinin doğusundaki derin mercan resiflerinde yapılan araştırmalarda, alacakaranlık kuşağında keşfedilen mor renkli balığa Wakanda ismi verildi. Popüler kültürün tür isimlerini de etkilediğini söyleyen araştırmacılar, 6 santimetre uzunluğundaki parlak mor renkteki balığa Black Panther'den esinlenilerek bu ismin verildiğini belirttiler.

Bilim dünyası içerisinde yeni keşfedilen maddelere, taşlara ve canlı türlerine çok ama çok değişik isimler verildiğine şahit oluyoruz. Bu isimler bazı durumlarda o türü keşfeden kişiye özel bir anlam ifade edebilirken bazı durumlarda ise tamamen alakasız şeyler olabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde keşfedilen yeni bir balık türü için de tam da aynı konu geçerli oldu. Yeni türü keşfeden araştırmacı, balık türüne hiç mi hiç unutulmayacak bir isim verdi.

Sidney'den Tanzanya'ya giderek kıyı bölgelerde yeni türlerin keşfi için araştırmalar yapan bir uzman, mor renkte ve 6 santimetre uzunluğunda bir balık keşfetti. Çalışmada keşfedilen balığa Marvel çizgi romanlarından ve Black Panther'dan aşina olduğumuz Wakanda ismi verildi.

Kaliforniya Bilim Akademisi'nin Resifler İçin Umut projesinden bilin insanlarının da keşif ekibinde yer aldığı çalışma, Sydney Üniversitesi'nden taksonomi (sınıflandırma bilimi) uzmanı Yi-Kai Tea tarafından da onaylandı.

Yüzen planktonlarla beslendiği düşünülen Wakanda'ların daha detaylı incelenmesi için iki adet özel eğitimli dalgıç görev yapıyor. Ne var ki Wakanda'ların deniz seviyesinin 160 ile 260 feet altında (48 ile 79 metre altında) yaşaması sebebiyle dalgıçların işi hiç de kolay değil.

SCUBA dalış kıyafetlerini kullanan dalgıçlar, Wakanda'ları doğal yaşam alanlarında gözlemliyorlar. Wakanda türünün ileriki zamanlarda bilimsel bir isme sahip olacağı da söyleniyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/07/14/vibranium-fish-wakanda-africa/
16
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
16
7
3
3
1