Akıllı Camlar ile Arabaların ve Gözlüklerin Daha Dayanıklı

1
0
0
0
0
Akıllı Camlar ile Arabaların ve Gözlüklerin Daha Dayanıklı
Texas Üniversitesi araştırmacıları daha düşük malliyetlerle hem sağlam hem de esnek akıllı cam geliştirdi.

Günümüzde hem dayanıklı hem de esnek / kavisli camlar oldukça pahalı maliyetlerlere üretildiği için birçok şirket bu camları kullanmaktan kaçıyor ya da beklendiği kadar sağlam camlar ortaya çıkamayabiliyor.

Özellikle bu camlar esnetildiğinde yüksek ısı işleminin uygulanması da cam üretiminde dolaylı yoldan daha yüksek maliyetlere yol açtığı için yine yaygın bir şekilde hem sağlam hem de esnek bir cam görmemiz mümkün olmuyor.

Ancak Texas Üniversitesi’nde çalışan araştırmacıların yoğun çabaları sonucunda düşük sıcaklıklarla kolayca sağlamlaştırılan ve bükülebilir akıllı camlar başarıyla geliştirildi. Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olabilecek bu camların koyuluk tonu da basit bir şekilde ayarlanabiliyor. Üstelik bu yöntemle akıllı camları yapmanın maliyeti oldukça düşük.

Kullanım alanları neler olacak?

Yeni dayanıklı akıllı camların ilk olarak yüksek teknolojili güneş gözlüklerinde, ardından da otomobil camlarında kullanılması bekleniyor. Böylelikle araçlarda en az bir ev penceresi kadar camlar yakın zamanda karşımıza çıkacak. Zamanla bu tarz camların oval yapıdaki binaların da artmasına neden olabileceği söylenebilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0