Akıllı Telefon Sektöründe İşler Kötü: Telefon Sevkiyatları Son 7 Yılın En Düşük Seviyesini Gördü

12
3
2
1
0
Bir analist tarafından açıklanan verilere göre akıllı telefon sevkiyatı son 7 yılın en düşük seviyesini gördü. Pandemiden tüm sektörler gibi nasibini alan akıllı telefon sektörü, her ne kadar salgının yıkıcı etkilerini geride bırakmış olsa da halen daha işler normale dönmüş değil.

Yaklaşık 1,5 yıldır hayatın her alanında oldukça sarsıcı etkiler yaratan pandemi, ekonomik olarak pek çok sektörü negatif yönde etkiledi. Akıllı telefon sektörü de haliyle bu kötü gidişattan etkilenen sektörlerden biriydi. Zorlu geçen birkaç ayın ardından her ne kadar sektörel bir normalleşme yaşanmış olsa da, açıklanan satış ve sevkiyat rakamları henüz her şeyin yolunda olmadığını gösteriyor.

Çokuluslu bir ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs analistlerinden Rod Hall, 2021 yılında akıllı telefon sektöründeki gidişatın ne yönde olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu. Hall, satış ve sevkiyat rakamları değerlendirildiğinde sektörün son 7 yılın en kötü dönemini geçirdiğini ifade etti.

Mayıs 2021'de toplamda 23 milyon satış oldu:

akıllı telefonlar

Hall'un paylaştığı verilere göre bu yıl mayıs ayında toplamda 23 milyon akıllı telefon satışı oldu. Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %32'lik bir düşüş anlamına geliyor. Hall, aynı zamanda bu seviyede rakamların son olarak 2014 yılında görüldüğünü belirtiyor.

Apple geçtiğimiz yıl iPhone 12 serisini piyasaya sürdüğünde pek çok analist Apple'ın ulaşacağı satış rakamları ile ilgili oldukça iyimser davranmıştı ancak Hall'a göre durum pek de öyle değil ve Apple da beklenen satış rakamlarının altında ilerliyor. Hall, Çin'deki iPhone 12 sevkiyatı rakamları ile ilgili olarak geçtiğimiz yılın aynı döneminde iPhone X ile karşılaştırıldığında rakamların %12 daha düşük olduğunu söylüyor.

Hall aynı zamanda Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (CAICT) tarafından daha önce yayınlanan Mayıs ayı için Çin akıllı telefon sevkiyat verilerini inceledi. Bununla ilgili bir rapor hazırlayan Hall, uluslararası markaların Mayıs ayında yalnızca 3,8 milyon akıllı telefon gönderdiğini belirtti. Bu akıllı telefonların çoğu iPhone ve Hall bunun Mayıs 2020'deki 2,8 milyon adede göre bir artış olduğunu söylüyor. Ancak rapora göre genel manzara geçmiş yılların trendleriyle hemen hemen aynı seviyede ilerliyor. Hall, tüm bu rakamlara rağmen %12'lik düşüş konusunda ise ifadelerini yineliyor.

Aksini söyleyenler de var:

akıllı telefonlar

Apple'ın Çin - ABD arasındaki gerilime rağmen Çin'deki satış rakamlarının ve elde ettiği gelirin pek çok Çinli üreticiden fazla olduğunu ifade eden analistler de var. Çin pazarı tüm akıllı telefon üreticileri ve küresel akıllı telefon sevkiyatı istatistikleri noktasında oldukça kilit rol oynuyor. Apple da bu pazardaki hakimiyeti noktasında dikkatli adımlar atıyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/06/19/global-smartphone-shipment-fell-by-32-in-may-all-eyes-on-apple/
12
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
2
1
0