Akıllı Telefonları Kurşun Geçirmez Hale Getirecek Bir Materyal Geliştirildi

17
3
1
0
0
ABD askeri bilim insanları, süper sert bir metalik “kil” geliştirdiler. Bilim insanlarının geliştirmiş olduğu bu özel malzeme, akıllı telefon ekranlarının kurşun geçirmez olmasını sağlayabilir.

ABD’li askeri bilim insanları, spinel adı verilen magnezyum ve alüminyum bazlı bir mineralden yapılan yeni bir malzeme geliştirdiler. Bilim insanlarının yeni elde ettiği spinel, kurşun geçirmez camdan çok daha sert ve daha hafif.

Araştırmacılar, spinel ismi verilen malzemenin uzay araçları ile beraber uçakların kokpitlerinin korunması için kullanılabileceğini iddia ediyorlar. İnsanların bir kısmı Star Trek dizisinde, uzay gemilerinin camlarını oluşturmak için kullanılan şeffaf alüminyumu, bilim insanlarının geliştirdiği spinele benzettiler.

Bilim insanları, uzay araçları ve uçaklarının yanı sıra düştüğünde ekranı kırılmayan akıllı telefonlar ve akıllı telefonların çizilmez lensleri için de bu malzemenin kullanılabileceğini düşünüyorlar. Malzeme aynı zamanda askeri lazerler ve kızılötesi ekipmanlarda kullanılabilir. 

kurşun geçirmez şeffaf metal

Yeni süper sert malzemenin geliştirilmesi on yıldan uzun sürdü. Malzemenin üretilmesinde bir nano toz zerresi basınç ile üretilirken, saf bir spinel kristali oluşturmak için ısıtılıyor. Ortaya çıkarılan malzeme daha sonra geleneksel kil ile benzer bir şekilde şekillendirilebiliyor.

Washington’daki ABD Deniz Araştırma Laboratuvarı’nın araştırmasına liderlik eden Dr. Jas Sanghera, malzemenin kurşun geçirmez camdan çok daha iyi performans gösterdiğini söyledi. Dr. Jas Sanghera, “Kurşun geçirmez camı spinel ile değiştirirseniz, ağırlığı iki ya da daha fazla bir oranda azaltırsınız” dedi. 

Kaynak : https://www.longroom.com/discussion/1679662/your-next-smartphone-screen-could-be-bulletproof
17
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
1
0
0