Yeni Dalga Çok Yakın: Alanya'daki Maskesiz Kalabalıkların Yer Aldığı Viral Videoya Twitter'dan Gelen Tepkiler

111
13
9
3
1
Vaka sayıları giderek artarken ve uzmanlar pandeminin henüz bitmediğini, yeni bir dalga ihtimalinin olduğunu vurgularken, Alanya'da maskesiz kalabalıkların olduğu bir video viral oldu. Videodaki görüntüler gelecek yeni dalganın çok da uzak olmadığının kanıtı gibi görünüyor.

Ülkemizde ve dünyada pandemide yeni bir döneme girildi. Ne yazık ki yeni ve daha bulaşıcı bir varyant olan Delta varyantının etkileri, vaka sayılarında hızlı bir artış olarak karşımıza çıktı. Buna bir de yaz döneminin gelmesi ve kısıtlamaların kaldırılması eklenince günlük vaka sayıları yeniden can sıkıcı seviyelere çıkmaya başladı.

Aşı çalışmaları devam etse de aşıların bulaşı %100 önlemediğini, yalnızca hastalıktan koruduğunu ve tedbirli davranmaya devam etmemiz gerektiğini unutmuş gibi görünüyoruz. En azından karşımıza çıkan bazı görüntüler bunu gösteriyor. Bugün viral olan ve Alanya'da 'insan böyle bir dönemde neden öyle bir kalabalığa karışır ki' dedirten video da bunun son örneklerinden biri.

Manzaraya bakılırsa yeni dalga çok uzakta değil:

Videonun yer aldığı tweeti görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Twitter'da paylaşılan ve kısa sürede 1,5 milyondan fazla izlenen videoda Alanya'da büyük bir caddeyi tıka basa doldurmuş bir kalabalık görünüyor. Kalabalıktan daha vahimi ise kimsenin maske kullanmıyor oluşu. 

1,5 yıldır devam eden kısıtlamalar ve maske kullanımı artık herkes için yorucu olmaya başladı. Fakat ne olursa olsun maske takmaya ve hem kendimizi hem de çevremizdekileri korumaya devam etmemiz gerekiyor. Maske takmamak gibi sorumsuzca bir davranış, birkaç gün sonra tabloya eklenecek yeni sayılar demek ve bu da hepimizin hayatını çok daha kötü etkileyecek bir durum. Tek bir konumdan gelen tek bir video, durumun diğer yazlık bölgelerde nasıl olduğunu da düşündürüyor. 

Videoya Twitter'da gelen bazı tepkiler:

111
13
9
3
1
Emoji İle Tepki Ver
111
13
9
3
1