Alman Otomotiv Devi Daimler, Otonom Kamyonlar İçin Torc Robotics'i Satın Aldı

21
0
0
0
0
Otonom kamyon üretimi üzerine odaklanan Daimler, bu alanda kendini ispatlamış bir şirket olan Torc Robotics'i bünyesine kattı.

Alman otomotiv devi Daimler, otonom kamyonlarının halka açık otobanlarda kullanılması için gerekli lisansları 4 yıl önce almıştı. Bugün Daimler Trucks, Amerikan otonom araç şirketi Torc Robotics’i de satın alarak 'SEA Level 4' otonom kamyonlarını geliştirmek ve bu kamyonları ABD yollarında kullanmak üzere bir adım atmış oldu.

Bilindiği üzere Torc Robotics, yıllardır otonom araçlar üzerine çalışan bir şirket. Torc Robotics; şimdiye kadar farklı firmalar için otonom araçların geliştirilmesinde ve otonom servis otobüsleri üretiminde rol aldı. Şirket aynı zamanda madencilik, savunma, tarım gibi sektörlerde de kendini gösterdi.

Daimler Trucks, Torc Robotics’i satın almış olsa da şirket; aynı isimle, aynı ekiple ve Virginia'daki tesisleriyle Daimler bünyesinde çalışmaya devam edecek. Daimler'in bu yatırımı ile şirket, otonom araçlar üzerindeki çalışmalarını daha da ileri taşıyabilecek. Diğer Daimler şirketleri de (Mercedes-Benz gibi) bu girişimden yararlanabilir.

Daimler zaten aktif olarak otonom araçların geliştirilmesi üzerine çalışıyordu. Daha önce ilk defa Mercedes-Benz Actros’ta yarı otonom sürüş deneyimi sunulmuştu. Araç kendi ivmesini ayarlayabiliyordu ve gerektiğinde yavaşlayabiliyordu. Fakat yine de bir insana ihtiyaç duyuyordu. Torc Robotics ise şehir içinde ve kötü hava koşulları altında otobanda bile 'Level 4 System' ismini verdiği teknoloji sayesinde otonom araçlarda iyi iş çıkardı. Daimler’in bu hamlesinin şirket ve otonom araçların gelişimi adına iyi sonuçlar doğuracağı söylenebilir.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/daimler-trucks-torc-robotics-acquisition-autonomous-semi/
21
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
0
0
0
0