Alman Laboratuvarında Hayvanlara Karşı Yapılan İnsanlık Dışı Muamele (Video)

375
34
6
6
5
Hayvan aktivistleri tarafından ortaya çıkartılan, hayvanlara kötü muamelelerin yapıldığı tesisin gizli çekim videosu insanları ve hayvanseverleri ayağa kaldırmıştı. Alman yetkililer ortaya çıkan görüntüler sonrası harekete geçti.

Hayvan hakları aktivisti Soko Tierschutz, Cruelty Free International ile birlikte Hamburg’un kenar mahallelerinde bulunan Farmakoloji ve Toksikoloji Laboratuvarı’nda (LPT) gerçekleştiği iddia edilen oldukça rahatsız edici hayvan suistimallerini gizli bir araştırmayla ortaya çıkardı.

Laboratuvar içerisindeki görüntülerden oluşan video dün yayınlandı. Maymunlara, köpeklere ve kedilere yapılan kötü muamele bir anda tepki topladı. Kısa bir sonra Harburg bölgesindeki yetkililer laboratuvarı kontrole gittiler ve oldukça rahatsız edici olan iddiaların bir kısmını doğruladılar.

“Kafesler çok küçük”

Maymun

MailOnline’a göre Tüketici Koruması ve Gıda Güvenliği Lower Saxony Devlet Ofisi Yetkilisi Laves, gerçekleştirilen denetemeden sonra “Aktivistin iddia ettiği gibi kafeslerin çok küçük olduğunu belirledik” dedi. Laves, Luneburg cumhuriyet savcısıyla birlikte, hayvanları koruma kanunu kapsamında suçlamalarda bulundu.

Tarım Bakanı Barbara Otte-Kinast, yaptığı açıklamada “Eğer ki iddiaların doğru olduğu kanıtlanırsa cezalandırılacaklar ve hızlı bir şekilde uygulamaya konulacak. Hayvan testleri lisansının feshi Laves tarafından kontrol edildi” ifadelerini kullandı.

Görüntüler, bir aktivistin, iş ilanına başvurması ve Aralık 2018’den Mart 2019’a kadar araştırma tesisinde işe alınması sonucunda elde edildi. Gizli çalışan; maymunlar, köpekler, kediler ve tavşanlar üzerinde toksikoloji (zehirbilim) testleri yapıldığını raporladı. Çalışana göre bu tesis Almanya’daki ve dünya genelindeki şirketler için çalışıyordu.

Friedrich Mülln, en kötü muameleyi maymunların gördüğünü söyledi. Makakların ufak ve hafif primatlar olduğunu söyleyen Mülln, LPT’de hayvan deneyleri için sık sık bu hayvanların kullanıldığını söyledi. Hayvan aktivistleri, Almanya’daki hayvanları deneylerden koruma yasalarının yeterince katı olmadığını söyledi.

UYARI: Videoda, hassas kişileri olumsuz etkileyebilecek görüntüler bulunmaktadır.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/news/german-lab-where-monkeys-filmed-screaming-in-pain-during-tests-raided/
375
34
6
6
5
Emoji İle Tepki Ver
375
34
6
6
5