İddia: Amazon'un Yeni Patentine göre, Echo ve Alexa Cihazları Her Zaman Dinliyor Olacak

16
5
2
0
0
Akıllı ev aletleri, günümüzde gittikçe yaygın olarak kullanılıyor. Amazon'da bu konuda her geçen gün cihazlarındaki teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Yeni yayımlanan patentte, Echo ve Alexa cihazları, uyandırma kelimesinden önce söylenenleri duyabilecek.

Amazon’un yeni yayımlanan patent başvurusu, e-ticaret devinin Echo ve Alexa özellikli cihazlarının, 'Alexa' gibi bir uyandırma kelimesi söylemeden önce söylenenleri kaydetmeyi hedeflediğini gösteriyor. Şu an için cihazlar, uyandırılmadan önce söylenen herhangi bir komutu algılayamıyor.

BuzzFeed’in Cuma günü yayımlanan raporlarına göre şirket, bu patent ile cihazlarının ses algılama teknolojisinin kapasitesini artırmayı planlıyor. Eğer bahsedilen özellik gelirse Echo ve Alexa cihazları artık cümlenin ortasında veya sonunda uyandırılarak tüm cümleyi anlayabilecek.

Bu teknoloji ile cihazlar, uyandırma komutunu aldıktan sonra cümlenin başına ulaşana kadar geriye doğru analiz edecek. Cümle başına ulaştıklarında da cümle analizi duracak.

Her ne kadar yarar sağlayabilecek bir teknoloji olsa da, müşterilerin aklında bazı güvenlik kaygıları oluşabilir.

Amazon sözcüsünün dediğine göre, şirket, kullanıcıya sunulan ürünlerde kullanılmayacak olan bazı patentlere sahip. Kendisi cümlelerinde: “Patentteki teknoloji kullanımda değil ve bu teknolojiyi potansiyel kullanım şeklinde referans göstermek fazlasıyla spekülatif.” dedi.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/smart-home/news/amazon-uspto-patent-wake-word-pre-record-2043024
16
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
2
0
0