AMD, Ekran Kartlarının Yeni Amiral Gemisi RX 6900 XT LC Modelini Duyurdu

38
5
3
2
2
AMD, yeni amiral gemisi ekran kartı RX 6900 XT LC modelini duyurdu. Hibrit bir soğutma sistemiyle gelen bu yeni model, 4K oyunculuk deneyimini geliştirirken aynı zamanda mimarlık gibi alanlarda gereken yüksek performansı da sunacak.

Geçtiğimiz aylarda AMD’nin Radeon RX 6900 XT modelinin, NVIDIA’nın RTX 3090 modeline yakın bir performans sergilediği benchmark testlerini sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse halihazırda oldukça güçlü olan bu modelin daha da geliştirilmiş versiyonu Radeon RX 6900 XT Liquid Edition karşımızda.

AMD’nin yeni amiral gemisi olan bu model, RX 6900 XT modelinden farklı olarak yeni bir soğutma sistemine sahip. Bunun yanında saat hızında da geliştirmelerin görüldüğü yeni modelde belleğin de arttırıldığını görebiliyoruz.

Yeni model, 18 Gbps bellek hızının yanında 576 GB/s maksimum bant genişliği sunuyor

AMD Radeon RX 6900 XT LC karşılaştırma

Yukarıdaki tablodan da görebileceğiniz üzere RX 6900 XT LC (sıvı soğutmalı) modelinde önceki modelde de olduğu gibi 80 işlem birimi bulunuyor. Yine önceki modelle aynı şekilde, yeni amiral gemisinde de 16 GB video belleği bulunuyor. AMD’nin ‘ortalama saat hızı’ olarak kabaca tabir edebileceğimiz Game Clock’a geldiğimizdeyse yeni modelde geliştirmeler görülebiliyor.

Radeon RX 6900 XT LC

Performans artışı sağlayan infinity cache kısmına geldiğimizde de 128 MB değerinde bir önbellek görüyoruz. Bu da önceki sıvı soğutmasız model ile aynı. Modelin genel ve işlevsel olarak ne kadar güç tüketeceğini belirten toplam kart gücüne bakıldığında ise önceki modele göre 30 W değerinde bir artış gözlemleniyor.

RX 6900 XT LC

Önceki modelde olduğu gibi bu modelde de 16 GB değerinde bir bellek kullanılıyor ve üzerinde 5120 çekirdek bulunduruyor. Özellikleri saydıktan sonra kafanızda “Madem o kadar benzer, neden öncekini almayalım da bunu alalım?” gibi sorular oluşabilir fakat yukarıda bahsettiğimiz farklılıklar, pratiğe döküldüğünde rahatça fark edilebilecek performans iyileştirmelerini gözler önüne serecektir. Modelin fiyatı hakkında ilerleyen zamanlarda bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

Kaynak : https://videocardz.com/newz/amd-launches-radeon-rx-6900-xt-liquid-edition-with-330w-tbp-and-18gbps-memory
38
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
38
5
3
2
2