AMD, Yeni İşlemcisi EPYC 7H12'yi ve Yeni Sunucu Platformlarını Duyurdu

13
2
1
0
0
Advanced Micro Devices yani bizim kısaca AMD olarak bildiğimiz ABD merkezli yonga üreticisi, yeni sunucu platformlarıyla birlikte EPYC 7H12 işlemcisinin de duyurusunu gerçekleştirdi. Şirketin yeni işlemcisi yüksek iş gücü gerektiren işlemler için tasarlandı.

AMD, 100 dünya rekorunu elinde bulunduran EPYC Rome veri merkezinin işlemcileriyle birlikte yeni OEM (Orijinal Parça Üreticisi) sunucularının da duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, ayrıca 64 çekirdekli ve 128 iş parçacıklı EPYC 7H12’sini de tanıttı.

İşlemcinin sahip olduğu 280 W termal tasarım gücü (TDP), işlemcinin 2,6 GHz temele ve 3,3 GHz maksimum turbo frekansına ulaşmasını sağlıyor. Tüm bunlar da işlemcinin Rome ürünleri arasında en yüksek performansa sahip olmasını sağlıyor.

İş yükünü taşıması için tasarlandı

AMD EPYC

ABD merkezli şirket, en yüksek performansa ulaşabilmek için su ile soğutma gereken yeni yongasını, yüksek performanslı programlama iş yükleri için tasarladı. ATOS da yeni 7H12 yongalarını destekleyen 1018 işlem yapma kuvvetine sahip süper bilgisayarlar için tasarlanan hibrit süper bilgisayarı Bullsequana XH2000’i çıkarttı.

Sistem; EPYC 7H12’yi destekliyor, 32 1U kanatları su ile soğutma yöntemiyle soğutuyor ve yonga başına 4,2 TFLOPS performans sağlıyor. Bu sayede de 7H12’yi, EPYC 7742 işlemcisinden %11 daha hızlı hale getiriyor.

EPYC’nin 7 nm işlemi, Intel’in 14 nm’sinin üstünde bir yoğunluk avantajı sağlıyor. Bunun haricinde vat başına daha fazla iş hallederek güç tüketiminden tasarruf sağlıyor. İşlemci, tüm bunların yanı sıra daha yüksek saat hızına sahip, daha çok ön belleğe sahip ve fiyatlandırma konusunda da oldukça rekabetçi.

AMD ayrıca Intel’in işlemcileriyle karşılaştırmalı rakamları da sunuyor. Benchmark (kıyaslama) skorlarına bakıldığında da EPYC Rome işlemciler, Intel’i birçok alanda baskılamayı başarıyor.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/amd-epyc-7h12-dell-emc-supermicro-atos-tsmc-server-launch,40427.html
13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0