Android 10'da Keşfedilen Gizemli Özellik: Mesaj Bildirimlerinden Hatırlatıcı Oluşturma

16
4
1
1
0
Android 10'la çalışan Google Pixel telefonlarda yeni bir özellik keşfedildi. Bazı mesajlaşma uygulamalarından gelen bildirimlerde devreye giren bu özellik, doğrudan hatırlatıcılar oluşturulmasını sağlıyor. Özelliğin daha geniş kullanıcı kitlelerine ulaşıp ulaşmayacağı şu an için bilinmiyor.

Android işletim sistemine yeni bir özelliğin eklendiği ortaya çıktı. Pek çok kullanıcı için hayat kurtarıcı olabilecek bu özellik, bazı uygulamalar üzerinden doğrudan hatırlatıcılar oluşturulmasını sağlıyor. İşin daha da ilginç yanı ise bu özellik, Android 10'la çalışan tüm akıllı telefonlarda kullanılamıyor. Kullanıcılardan gelen bildirimler, özelliğin en azından şu an için sadece Google Pixel telefonlarda kullanıldığını ortaya koyuyor.

Android 10'un yeni özelliği kullanılarak Telegram ya da WhatsApp gibi uygulamalardan gelen bazı mesajlar üzerine hatırlatıcılar oluşturulabilecek fakat her mesajlaşma uygulamasında bu özellik deneyimlenemiyor. Mesela Google Mesajlar, Gmail ya da Twitter'dan gelen iletiler için bu özelliği kullanamıyorsunuz. Özelliğin kapsamının genişleyip genişlemeyeceği şu an için büyük bir sır.

Hatırlatma oluşturma işlemini sağlayan bu özellik, işte böyle görünüyor

Android yeni özellik

Android işletim sisteminin yeni özelliği, hayli farklı bir çalışma prensibine sahip. Öyle ki bu özellik, gelen bir mesajda yapılması gereken bir şey varsa devreye giriyor. Google'ın bunu nasıl yaptığı şu an için bilinmiyor. Ancak örneğin bir kullanıcı, size Telegram ya da WhatsApp üzerinden bir mesaj atar ve bu mesajda bir şey almanızı isterse, bildirim panelinde bu özelliği görebiliyorsunuz. Bildirim panelindeki "Hatırlatıcı Oluştur" butonu, özelliği deneyimlemenizi sağlıyor.

Bir kullanıcı, "Hatırlatıcı Oluştur" butonuna tıkladıktan sonra Google Keep ya da Google Görevler'e yönlendiriliyor. Google Keep üzerinden hatırlatıcı oluşturan kullanıcı, belirli bir zaman oluşturduktan sonra hatırlatıcı kaydediyor. Bu hatırlatıcı, Google Takvim ve Google Asistan ile de entegre ediliyor. Ancak Google Görevler uygulaması, daha farklı bir deneyim sunuyor ve diğer uygulamalarla entegrasyonu o kadar da işlevsel değil.

Android

Şu an için sadece Android 10'da görülmüş olan bu özellik, pek işlevsel bir şekilde çalışmıyor. Mesela az önce de bahsettiğimiz gibi "X"i al şeklinde bir mesaj geldiğinde özellik devreye giriyor. Ancak herhangi bir randevuyla ilgili bir mesaj aldığınızda, bu özellik çalışmıyor. Örneğin "Akşam 19:00'da akşam yemeği" şeklinde bir mesaj alırsanız, söz konusu özelliği kullanamıyorsunuz.

Özellik şu an için test aşamasında mı yoksa kararlı sürümde mi bilinmiyor. Ayrıca bu özelliğin diğer akıllı telefonlara gelip gelmeyeceği de bilinmeyen başka bir husus. İşin daha da ilginç yanı ise Google'ın bu özellikle ilgili herhangi bir açıklama yapmamış olması. Yani bu özellik, kısa bir süre sonra sessiz sedasız ortadan kaybolabilir. Özelliğin geleceği, ilerleyen süreçte belli olacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2020/07/26/you-can-now-set-a-new-reminder-straight-from-an-android-notification/
16
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
1
1
0