Google, Android 11'de Çalınan Müziğin Albüm Kapağını Kilit Ekranında Göstermeyecek

65
10
2
2
1
Google, IssueTracker üzerinden paylaştığı yorumda Android'in bir sonraki sürümüyle sevilen bir özelliğin kaldırılacağını açıkladı. Açıklamaya göre çalınan müziği albüm kapağı artık kilit ekranında arka plan olarak gösterilmeyecek.

Son birkaç versiyondur Google, Android işletim sisteminde müzik çalındığı sırada kilit ekranı arka plan resmini çalınan müziğin bulunduğu albümün kapağı olarak ayarlamaktaydı. Bu özellik pek çok kullanıcı tarafından sevilse de bazı kullanıcılar tarafından pek de hoş karşılanmıyordu.

Özelliğin hoş karşılanmamasının nedeniyse günümüzde birçok müzik oynatma uygulamasının kullanıcıların Android'deki bu özelliği yönetmesine izin vermemesiydi. Yani kullanıcıların müzik çalarken albüm kapağının arka plan resmi olarak ayarlanmasının önüne geçemiyordu.

Albüm kapağı artık gösterilmeyecek:

android

Google'ın 'IssueTracker' sayfasında yapılan açıklamaya göreyse şirket, Android'de bulunan bu özelliği artık bir sonraki sürümle birlikte ortadan kaldıracak. Android 11'in yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılar, müzik çaldığı sırada artık kilit ekranının arka planında albüm kapağı resmini görmeyecekler.

Peki Google neden böyle bir karar verdi? IssueTracker platformunda yapılan açıklamaya göre arka plan olarak ayarlanan albüm kapağı, yüz tanımayla kilit açma özelliği etkinleştirildiğinde gözükmüyordu. Ancak Google, Android'de görülen bu hatanın üstesinden gelmek yerine özelliği tamamen kaldırmayı tercih etti.

Google'ı bu tercihe iten nedense şirket tarafından henüz tam olarak açıklanmadı. Google, yaptığı açıklamada yalnızca 'Android R'de artık albüm kapağını kilit ekranında göstermeyeceğiz.' ifadesine yer verdi. Bu yanıtı paylaşan Google, albüm kapağı sorununun da böylece 'çözülmüş' olduğunu ifade etti.

Android 11/R ile birlikte ortadan kalkacak özellik hakkında Google'ın vermiş olduğu karar kullanıcıları yazımızın başında bahsettiğimiz iki nedene bağlı şekilde ikiye bölmüş durumda. Peki siz Google'ın bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Özelliği tamamen kaldırmak yerine Google, özelliğin yönetilmesini sağlayamaz mıydı? Fikirlerinizi yorum atarak belirtmeyi ihmal etmeyin.

Kaynak : https://www.reviewgeek.com/50018/android-11-will-not-display-album-art-on-your-lock-screen/
65
10
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
65
10
2
2
1