Android 11, Uygulamaların Üçüncü Parti Kamera Uygulamalarını Kullanmasını Engelleyecek

27
6
1
1
0
Google, Android 11 ile birlikte uygulamaların üçüncü parti kamera uygulamalarını kullanmasını engelleyecek. Geliştiriciler, 3. parti kamera uygulamalarını kullanmak için destekledikleri kamera uygulamalarını önceden bildirmek zorunda kalacaklar.

Dahili kamera uygulamasına sahip olmayan herhangi bir uygulamayı açıp fotoğraf/video çekme butonuna dokunduğunuzda, genellikle bir açılır pencere karşınıza çıkar ve hangi kamera uygulamasıyla fotoğraf/video çekmek istediğinizi sorar. Ancak Android 11 ile birlikte bu durum değişecek.

Android 11 ile birlikte Google, uygulamaların fotoğraf/video çekmek için üçüncü partı kamera uygulamalarını kullanmasını engelleyecek. Daha doğrusu kullanıcılar, fotoğraf/video çekmek için yalnızca cihazın varsayılan kamera uygulamasını tercih edebilecekler.

Mevcut Android sürümlerinde bir uygulamada kamera kullanmak istediğinizde böyle bir açılır pencere ile karşılaşıyorsunuz

kamera seçme menüsü

Google tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu değişiklik, kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini korumak amacıyla gerçekleştirilmiş durumda. Bununla birlikte şirket, varsayılan kamera uygulamalarının tüm ihtiyaçları karşılayamayacağını bildiğinden kullanıcıların spesifik durumlarda faylanabileceği ek çözümler de sunmuş durumda.

Google’ın sunmuş olduğu çözüm, geliştiricilerin belirli kamera uygulamalarına destek sunmasını mümkün kılıyor. Örneğin bir doküman tarama uygulaması, Adobe Photoshop Camera uygulaması için destek sunduğu takdirde Google, uygulamanın varsayılan kamera uygulaması dışında Adobe Photoshop Camera uygulamasını kullanmasına izin verecek.

kamera uygulaması

Android 11 ile birlikte geçerli olacak politika değişikliği, kullanıcıların üçüncü taraf kamera uygulamalarını kullanmalarını kısmen de olsa zorlaştırmış olacak. Artık favori kamera uygulaması ile fotoğraf çekmek isteyen kullanıcılar, bunu fotoğrafı paylaşmak istediği uygulamadan değil direkt kamera uygulamasından gerçekleştirmek zorunda kalacak.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/android-11-blocks-third-party-camera-apps-appearing-image-video-picking-intents/
27
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
6
1
1
0