tinyCam, Android 11’in Yeni Güç Menüsünü Kullanan İlk 3. Taraf Uygulama Oldu

12
2
2
1
0
Android 11 ile birlikte yeni özelliklere kavuşacak olan güç menüsü, ilk defa üçüncü taraf bir uygulama tarafından kullanıldı. Yeni menüyü kullanacak ilk uygulama tinyCam oldu.

Daha önce telefonları açıp kapatmakta, yeniden başlatmakta ve bazı sürümlerde de cihazlarımızı uçak moduna almakta kullandığımız güç menüsü, Android 11 ile birlikte çok daha fazla özellik barındırmaya başlayacak. Burada yer alacak menüde çalışacak ilk 3. taraf uygulama da belli oldu.

TinyCam, evlerdeki akıllı kameralarda yer alan görüntüleri uzaktan izleyebilmeyi sağlayan bir uygulamadır. Geliştiricileri şimdi uygulamanın, güç menüsündeki boş alanın canlı izleme için kullanabilmesini sağlamaya çalışıyor. 

Güç menüsünden canlı kamera izlemek mümkün olacak

tinyCam Android 11 menüsü

Android 11’in güç menüsündeki boş alanı değerlendirmek isteyen geliştiriciler, bu alanı kullanıma açmıştı. Şu anda güç menüsünü kullanarak Android 11’in yapabileceği şeyler arasında dokunarak ödeme yapmak ve akıllı ev aletlerini kontrol etmek bulunuyordu.

Bu özelliği kullanacak ilk üçüncü taraf uygulama olan tinyCam, oldukça basit bir arayüz kullanacak. Menüde acil durum seçeneğine tıkladığınızda herhangi bir akıllı kameranızdan gelen canlı görüntülere erişebileceksiniz. Beta aşamasındaki özellikle ilgili olarak uygulamanın geliştiricisi Alexey Vasilyev bir demo paylaştı.

Kullanıcılar tinyCam PRO uygulamasına bağlı olan kameralarına bu özellikle erişebilecek. Göründüğü kadarıyla özelliği kullanmak için birkaç ayar yapmak gerekecek. Tabii bu özelliğin şu anda Beta aşamasında olduğunu da göz önüne almak gerekiyor.

Yeni menü her uygulamaya açık

android 11

Android 11’in daha efektif kullanmaya karar verdiği güç menüsü, Stateless Template adı verilen fonksiyonla ve Quick Access Device Controls API (Hızlı Erişim Cihaz Kontolleri API) aracılığıyla uygulamaların hizmetine sunuluyor. 

Öte yandan tinyCam 14.6 uygulamasına eklenen bir başka yeni özellik de kameralar bir şey gördüklerinde Telegram üzerinden mesaj gönderecek. Vasilyev’in bu özellikleri ekleyeceği güncellemenin ne zaman yayınlayacağı ise merak ediliyor. Android 11’in çıkışı yaklaştıkça bu özellikleri daha sık göreceğiz gibi duruyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2020/08/13/tinycam-is-one-of-the-first-third-party-apps-to-use-android-11s-new-power-menu/
12
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
2
1
0