Android Auto, 5 GHz Wi-Fi Destekli Tüm Cihazlara Kablosuz Bağlantı Getiriyor

12
1
1
1
0
Google, Android Auto'nun resmi destek sayfasını güncelledi. Yapılan güncelleme, kullanıcılara büyük bir müjde getirdi. Bu müjde, Android 11'le çalışacak 5 GHz Wi-Fi destekli herhangi bir akıllı telefonun, bundan sonra kablosuz Android Auto bağlantısı kurabilecek olması.

ABD merkezli teknoloji devi Google, bir süredir yeni mobil işletim sistemi Android 11 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Google, bu işletim sistemiyle birlikte kullanıcılara tonla yeni özellik sunmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda yeni işletim sisteminin sunacağı yeniliklerden bir tanesi de güncellenmiş bir Android Auto olacak. Google tarafından yapılan son açıklamalar, bu özelliğin Android 11'de çok daha etkileyici bir deneyim sunacağını gözler önüne seriyor.

Android Auto, özellikle de son dönemlerde iyiden iyiye popüler hale gelen bir özellik. Eğer sahip olduğunuz otomobilin multimedya sisteminde Android Auto desteği buluyorsa, akıllı telefonunuzu bağlayarak çok daha iyi bir multimedya deneyimi yaşama imkanına sahip oluyorsunuz. Ancak kullanıcıların büyük bölümü, mevcut Android Auto'da telefonlarıyla araçlarının multimedya sistemlerini kablo aracılığıyla aktif hale getiriyorlar. Görünüşe göre bu durum, Android 11'le birlikte değişecek.

Android Auto

Aslına bakacak olursak Google, Android Auto'yu kablosuz olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlamış. Ancak şu an için sadece bazı Samsung Galaxy telefonlar ve Google'ın Pixel'leri kablosuz bağlantı sunabiliyor. İşte bu durum, kullanıcılar için önemli bir sorun teşkil ediyordu ve Google, bu sorunu ortadan kaldırmaya karar verdi. Android 11 yüklü gelecek ya da Android 11'i güncelleme olarak alacak 5 GHz Wi-Fi destekli bütün akıllı telefonlar, artık Android Auto'da kablosuz bağlantı kurabilecekler.

Google, Android Auto'nun resmi destek sayfasında bugüne kadar hangi telefon modellerinin Android Auto'da kablosuz bağlantı kurabileceğini belirtiyordu. Bu sayfada yapılan son güncelleme, Android 11'le çalışan 5 GHz Wi-Fi destekli herhangi bir akıllı telefonun Android Auto bağlantısını kablosuz olarak gerçekleştirebileceğini gözler önüne seriyor. Bu da artık daha fazla sayıda kullanıcının kablosuz şekilde Android Auto bağlantısı kurabileceğinin açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/08/19/android-11-wireless-auto/
12
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
1
0