Android Q, Araba Kazalarını Tespit Edip Yardım Çağırabilecek

21
2
1
1
0
XDA Developers tarafından keşfedilen bir özelliğe göre Android Q, araba kazalarını tespit edip acil yardım ekiplerini çağırabilecek edebilecek.

Google yeni bir Android sürümü tanıttığında çoğu kullanıcı arayüz değişikliklerine odaklanır ancak gerçek şudur ki Google, Android işletim sistemini geliştirmek için her yeni Android sürümüne birbirinden işlevsel özellikler ekler. Android Q ile birlikte göreceğimiz enteresan ve bir o kadar faydalı özellik ise Araba Kazası Tespit.

XDA Developers’ın Android Q beta 3 sürümünde keşfettiği Safety Hub (Güvenlik Merkezi olarak tanımlayabiliriz) adlı uygulamanın içinde son derece faydalı bir özellik bulunuyor. Henüz nihai ismi belirlenmemiş ve uygulamada DogFood (köpek maması) adıyla yer alan özellik, Pixel akıllı telefon kullanıcılarının hayatını kurtarabilir.

DogFood adlı özellik etkinleştirildiğinde Android Q, herhangi bir araba kazası gerçekleştirdiğinizde bunu tespit ediyor, sizin belirlediğiniz güvenli kişilere ve acil yardım servislerine haber gönderiyor. Böylece ciddi bir trafik kazası durumunda yardım çağırmak için telefonunuzu bulmaya çalışmanız gerekmiyor.

Android Q’nun bu muhteşem özelliği pek çok kullanıcı tarafından sevilecek olsa da özelliğin bulunduğu Safety Hub uygulaması Pixel akıllı telefonlara has olacak gibi duruyor. Dolayısı ile Android Q işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyor olsanız bile araba kazası tespit özelliğinden faydalanamayabilirsiniz.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/android-q-to-feature-automatic-crash-detection-526000.shtml
21
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
2
1
1
0