Android Q, iPhone Benzeri Jest ve Hareketlere Sahip Olacak

18
9
2
2
0
Android Pie kullanıcılarının jest ve hareketler konusundaki şikayetlerini dikkate alan Google, Android Q ile birlikte gezinme deneyimini güncelliyor.

Apple, iPhone X ile birlikte ana ekran tuşuna veda etti ve iOS arayüzüne kullanıcıların cihazı ana ekran tuşuna ihtiyaç duymadan kullanabileceği şekilde jest ve hareketler ekledi. iPhone X’un hemen ardından tanıtılan Android Pie, iPhone X ile benzer jest ve hareketlere sahipti. Fakat bu jest ve hareketler, Android kullanıcılarını ikiye bölmüş durumda.

Bir kısım Android kullanıcısı, jest ve hareketlerin devasa ekranlara sahip cihazları tek elle kullanmayı kolaylaştırdığını söylüyor. Bir kısım kullanıcı ise bu jest ve hareketlerin iPhone X’un kötü bir kopyası olduğunu, çok daha kullanışsız ve kötü animasyonlara sahip olduğunu savunuyor. Görünüşe göre Google, bu konuda kullanıcılarına kulak veriyor.

Google, Android Q ile birlikte jest ve hareketleri yeniden düzenliyor. Dahası, bu düzenleme söz konusu jest ve hareketlerin, iOS’un jest ve hareketlerine daha fazla benzemesine neden oluyor. İşin güzel yanı, artık jest ve hareket animasyonları daha az rahatsız edici ve daha zarif bir görünüme sahip.

Parmağınızı sağa ve sola doğru hızlıca kaydırdığınızda son uygulamalar arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz. Parmağınızı biraz kaydırıp basılı tuttuğunuzda ise son uygulamalar menüsü açılıyor. Her zaman olduğu gibi ekranı yukarı kaydırmak uygulama çekmecesini, aşağı kaydırmak ise hızlı ayarları açıyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/android-q-might-get-more-iphone-like-navigation-gestures-17569964/
18
9
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
9
2
2
0