Android Q, QR Kod ile Wi-Fi Paylaşımını Mümkün Kılıyor

28
4
3
2
2
Kullanıcıların birbirinden karmaşık Wi-Fi şifreleri ile uğraşmasını istemeyen Google, QR kod ile bağlantı paylaşımını mümkün kılıyor.

İnternetin yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı bir zamanlar kullanıcıların güvenlik konusunda bilgileri oldukça azdı. Bu nedenle teknolojiden ‘biraz’ anlıyorsanız komşunuzun internetine çaktırmadan kolaylıkla bağlanabilirdiniz. Bugüne geldiğimizde ise WPS gibi güvenlik protokolleri internetimizi korurken, kişisel hakları pek de umursamayan komşularımıza önlem olarak birbirinden zor Wi-Fi şifreleri belirliyoruz.

Şifrelerin zorlaştırılması, ağa bağlanmak isteyen bir yakınınız için işleri oldukça zorlaştırıyor. Bu nedenle Google, Apple gibi işletim sistemi geliştiricileri, sundukları yeni özelliklerle ağ paylaşımını kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Google, Android Q ile birlikte kullanıcıların yalnızca bir QR kod oluşturarak Wi-Fi ağını yakınları ile paylaşmasını mümkün kılıyor. QR kod ile Wi-Fi ağını paylaşmak için şu adımları uygulamak gerekiyor.

  • Ağ ve İnternet ayarlarından Wi-Fi’ye gittikten sonra mevcut ağ bağlantısına dokunun.
  • Burada mevcut ağ bağlantınızı paylaşmayı mümkün kılan bir Paylaş butonu göreceksiniz, dokunun.
  • Paylaş butonuna dokunduğunuzda cihaz sizden bir parola ya da parmak izi ile doğrulama isteyecek, tamamlayın.
  • Wi-Fi’ye bağlanmak isteyen yakınınız Ağ ve İnternet ayarlarından Wi-Fi’ye girmeli.
  • Sağ tarafta ağ eklemek için bir simge görecek. Bu simgeye dokunduktan sonra cihazınızdaki QR kodu taraması yeterli olacak.

Android Q’nun QR kod ile Wi-Fi paylaşma özelliği, ağ paylaşımını oldukça kolay hale getiriyor. Bununla birlikte Android kullanıcılarının Android Q’ya geçişi oldukça uzun sürecek ve her iki cihaz da Android Q olmadığı sürece bu özellik bir işe yaramayacak. Umuyoruz ki Google, Android Pie ve bir ihtimal Android Oreo’ya da bu özelliği getirir ve böylece kullanıcılar tarafından gerçekten kullanılan bir özellik yayınlamış olur.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/android-q-wifi-qr-code-965569/
28
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
4
3
2
2