Kaydırılabilir Ekran Görüntüsü, Android R Planlarına Dahil Edildi

23
14
2
1
0
Henüz Android Q piyasaya sürülmeden, Android R için planlanan bazı özellikleri duymaya başladık. Android Mühendisliği sorumlusu Başkan Yardımcısı Dave Burke, Android R sürümünde kayan ekran görüntüsü özelliği için söz verdi.

Saf Android sürümü, genelde çoğu Android kullanıcısının en çok tercih ettiği işletim sistemlerinin başında geliyor. İçerisinde gereksiz marka uygulamalarının olmaması ve kısıtlanmış özellikler bulunmaması da bu tercihin en önemli sebeplerinden. Başka bir deyişle gerçekten fayda sağlayabilecek bazı özellikler işletim sisteminde yer alıyor.

Bazı markalar kendi Android sürümlerine ek olarak güzel ve faydalı özellikler ekliyor. Bu özellikler, Android’in kendi içerisine yıllar sonra gelebilecek özellikler de olabiliyor. Örnek verecek olursak, çoklu pencere ve çoklu görev sistemi 2013 yılında Samsung Galaxy Note 3 ile tanıtılmıştı. Galaxy Note 3 Android 4.3 Jelly Bean sürümü ile çalışıyordu. Bu özellik ancak 2016’da Android 7 Nougat ile saf sürüme gelebildi.

Android 4.3 Çoklu Pencere

Bundan sonra planlanan özellik ise, kaydırılabilir ekran görüntüsü. Android Mühendisliğinden sorumlu Başkan Yardımcısı Dave Burke, attığı bir tweet ile, Android R için bu özelliğin olacağına söz verdiğini söyledi fakat unutmayalım ki Android Q bile henüz piyasaya sürülmedi. Android R'den önce gelecek olan Android Q'nun bu sonbaharda çıkması planlanıyor.

"Android  R planlarına kaydırılabilir ekran görüntülerini ekledik. Yayımlamadan önce eklemeyi umuyoruz. O halde yapın @dsandler :)"

Kaynak : https://www.gsmarena.com/scrolling_screenshots_now_planned_for_android_r-news-37105.php
23
14
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
14
2
1
0