Popüler Battle Royale Oyunu Apex Legends, 70 Milyon Oyuncuya Ulaştı

13
2
2
0
0
Amerikalı oyun devi Electronic Arts (EA), bu yılın başlarında piyasaya sürülen Battle Royale oyunu Apex Legends’ın dünya çapında 70 milyon oyuncuya ev sahipliği yaptığını açıklandı. Şirket ayrıca FIFA Ultimate Team, Madden Ultimate Team ve The Sims 4 gibi oyunları hakkında da önemli bilgiler verdi.

Electronic Arts (EA), 30 Eylül 2019 tarihinde sona eren ikinci mali çeyreğin finansal raporunu açıkladı. Buna göre, FIFA Ultimate Team'in oyuncu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 artarken, Madden Ultimate Team'in oyuncu sayısı ise yüzde 19 arttı. 

Sims 4’ün aylık oyuncu sayısı da istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40 büyüyen popüler oyun, EA’in yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz şubat ayında piyasaya çıkan popüler Battle Royale oyunu Apex Legends ise toplam sekiz aylık bir süre zarfında 70 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı. Çıktığı ilk günlerde rekor üstüne rekor kırmasına rağmen, sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaratan oyun, biraz toparlanmış gibi görünüyor.

apex legends

EA, dijital oyun satışları hakkında da bazı önemli detaylar verdi. Dijital olarak satılan ürün ve hizmetlerin, geçtiğimiz 12 ayda 3,8 milyar dolara ulaştığını açıklayan Amerikalı şirket, yıldan yıla yüzde 8'lik bir artışa işaret etti.

EA’in Finansal İşler Müdürü Blake Jorgensen, bu çeyrelik dönemdeki finansal sonuçların dijital hizmetlerin ve popüler oyun serilerinin gücünü gösterdiği söyledi. Ultimate Team, The Sims 4 ve FIFA Online’ın beklentilerinin üzerinde bir performans gösterdiğini belirten Jorgensen, söz konusu büyümenin gelecek dönemde de devam etmesini beklediklerini ifade etti. 

Kaynak : https://www.pcgamer.com/apex-legends-hits-70-million-players-electronic-arts-is-doubling-down-on-live-games/
13
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
0
0