Apex Legends, Konsollarda Fare ve Klavye Kullanımını Engelleyecek

10
4
2
1
1
Konsol platformlarındaki birçok nişancı oyununun genel problemi olan fare ve klavye kullanımı, Apex Legends’ın geliştiricilerini rahatsız etmiş gibi duruyor. Bu durumdan hoşnut olmadıklarını belirten Respawn Entertainment, konsollarda fare ve klavye kullanan kişileri tespit etmeye yarayan bir sistemi test etmeye başladıklarını ve ilerleyen günlerde konuyla ilgili açıklama yapacaklarını belirtti.

Konsollarda birinci şahıs nişancı oyunlarını oynamak zor olabiliyor zira bu tür oyunlar hızlı refleksler gerektirebiliyor. Hem hızlı refleksler hem de kontrollü bir şekilde nişan almak ise konsollarımızın kontrolcüleriyle neredeyse imkânsız olabiliyor. Bunun önüne geçmek ve oyunlarda daha avantajlı hale gelmek isteyen oyuncular ise klavye ve fare bağlayarak aslında bir nevi konsolların doğasına aykırı bir şey yapıyorlar ve diğer oyunculardan daha avantajlı bir hale geliyorlar. 

Bunun farkında olan Respawn Entertainment, Reddit’te açtıkları bir başlık altında konu ile ilgili açıklamalarını yaptı. Respawn, “Bu konu hakkındaki duruşumuz mu? Cevap kısa: Bunu hoş görmüyoruz. Bunu yapan oyuncuları tespit edebilmemize yarayan bir sistemi test ediyoruz. Şimdilik bütün söyleyebileceklerimiz bu kadar ancak konu hakkında yakın zamanda bir geri dönüş yapacağız” açıklamasını yaptı.  

Konuyla ilgili ek yorumlar yapılmadı zira Respawn oyuncuların konuyla alakalı diğer sorularını yanıtlamadı. Bunların yanı sıra Respawn’ın yaptığı açıklamayı beğendiğini ileten oyuncular da vardı ve çoğu kişi, Respawn’ın konsollarda fare ve klavye kullanımına karşı durmasını takdir etti ve bu tutumları için onlara teşekkür etti. 

Geçmişteki bazı oyunlar bu sorunlara değişik bazı çözümler bulmuştu. Bunlardan en yaygın olanı ise oynadığınız oyun hangi giriş cihazını kullandığınızı tespit ediyor ve yalnızca aynı giriş cihazlarını kullanan kişileri aynı oturuma sokarak klavye ve fare kullanan oyuncuların birbirine karşı oynamasını sağlıyordu.  

10
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
1
1