Apple, 2020 Model iPhone'larda Samsung Ekran Kullanmayacak

16
9
8
2
1
Akıllı telefon sektörünün ikinci sırasında bulunan Apple, iPhone ekranları için en büyük tedarikçisi olan Samsung ile yolları ayırma konusunda son derece ciddi görünüyor. Çin'de bulunan BOE Technology Group ile anlaşmalarını neredeyse tamamlamak üzere olan Apple, 2020 model iPhone'ları için BOE ile anlaşmaya, en büyük tedarikçisi olan Samsung yerine BOE'yi getirmeye hazırlanıyor.

Son birkaç aydır işler istediği gibi gitmeyen Apple, iPhone 11 ile ilgili büyük bir eleştiri yağmuruna tutulmuş durumda. Cihazın tasarımı ve özellikleri konusunda hiçbir şey yapmadığını, hatta daha da kötüleştirdiğini söyleyen hayranlar, bu seneki iPhone satışları konusunda küçük bir fikir veriyor. Hal böyle olunca Apple, gelecek sene için fazlasıyla sağlam bir çalışma gerçekleştiriyor. Bunun içerisinde gelecek sene çalışacağı isimler de bulunuyor.

Apple, iPhone'larında kullandığı OLED ekranlar için Samsung ve LG Display ile anlaşmış durumda ve Samsung, iPhone ekranlarının en büyük tedarikçisi olarak biliniyor. Apple'ın son açıklamalarına göre şirket, 2020 model iPhone'lar için tedarik zincirinde değişikliğe gidilebilir.

iphone

Nikkei Asian Review'un haberine göre Apple, Çin'in BOE Technology Group isimli firmasıyla ekran konusundaki anlaşmasında son safhalarda. Anlaşmaya varıldığı takdirde BOE, Apple'ın 2020 model iPhone'larının en büyük ekran tedarikçisi haline gelebilir.

apple

Başarılı analizci Eric Chiou, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda "Apple, diğer tedarikçileri kapasiteyi artırmak adına fazla yatırım yapmaktan çekindiği için yeni bir tedarikçi bulma seçeneğini kullanabilir. Bu da BOE'nin markete girmesi için mükemmel bir fırsat olarak görülebilir. BOE'nin Macbook'larda, iPad'lerde, HP ve Dell cihazların ekranlarında kendini kanıtlamasının ardından Apple'ın OLED ekranlarını da BOE'den alması kimseyi şaşırtmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Apple, 2017 yılından bu yana MacBook ve iPad ekranları için BOE ile birlikte çalışıyor. Bu nedenle Apple'ın BOE ile iPhone konusunda anlaşması kimse için şaşırtıcı bir gelişme olmayacaktır. Tüm bunların yanı sıra içeriden alınan bilgilere göre Apple, 'agresif bir şekilde' BOE'nin esnek ekranlarını da test ediyor. Esnek OLED ekranların gelecek seneki iPhone modelleri üzerinde bulunması bu nedenle son derece mümkün görünüyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-is-serious-about-getting-rid-of-Samsung-as-its-main-display-supplier-for-the-iPhone_id118356
16
9
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
9
8
2
1