Apple, Akıllı Ev Aletleri İçin Rakipleriyle İş Birliğine Gitti

10
6
2
1
0
Akıllı ev aletlerinin, ilerleyen dönemlerde günlük hayatımızda çok daha fazla yer kaplayacağı düşünülüyor. Bunun için harekete geçen Apple, Amazon ve Google gibi firmalar da ortak bir iş birliği oluşturdu.

Apple, akıllı ev aletleri için açık ve telifsiz yeni standartlar oluşturmak amacıyla Amazon, Google ve Zigbee Alliance ile iş birliğine gidiyor. 'Connected Home over IP' projesi, akıllı ev aletleri arasındaki uyumluluğu arttırmayı ve bu aletlerin üreticilerinin geliştirme aşamasını kolaylaştırmayı hedefliyor. Ayrıca akıllı teknolojiler, tüketiciler için de büyük kolaylık sağlıyor.

Şu an piyasada birçok akıllı ev aleti bulunuyor ancak bunları karıştırmak ve eşleştirmek hiç de kolay değil. Bu cihazların hepsinin aynı platformlarla uyumlu olmaması işleri daha da kafa karıştırıcı hale getirebiliyor. Bu alanda rakip olan firmalar ise bu tür sorunlarla baş edebilmek için Connected Home over IP projesiyle iş birliğine gidiyor.

Yeni akıllı ev standartları

akıllı ev

Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance, IKEA, Samsung ve Signify gibi yönetim kurulu üyeleri, yeni akıllı ev standartlarını geliştirecek ve destekleyecek yeni çalışma grubunu açıkladı. Connected Home over IP, tamamen açık ve telifsiz olacak.

Apple, yaptığı açıklamada “Connected Home over IP projesinin hedefi, üreticiler için geliştirmeyi basitleştirmek ve tüketiciler için uyumluluğu arıttırmak. Proje, akıllı ev cihazlarının güvenli, güvenilir ve kusursuz kullanıma sahip olması gibi ortak bir inanç üzerinde şekillendi” ifadelerini kullandı.

Connected Home over IP projesinin açık kaynak yaklaşımını belirlemesi, farklı şirketlerin de geliştirmeye yardımcı olabileceği anlamına geliyor. Projede, hâlihazırda Amazon, Google, Apple, Zigbee Alliance ve diğer şirketler tarafından üretilmiş olanların kullanılması hedefleniyor.

akıllı ev

Tabii tüm bunlar Siri, Alexa ve Google Asistan’ın başka bir şeyle yer değiştireceği anlamına gelmiyor. Yeni teknoloji, bu teknolojilerin tamamlayıcısı olacak. Hangi akıllı ev platformunu seçtiğimizin bir önemi kalmayacak, gelecekteki tüm akıllı ev aletleri sorunsuz bir şekilde beraber çalışabilecek.

Apple ve iş ortakları; cihaz üreticilerine, silikon tedarikçilerine ve akıllı ev endüstrisindeki diğer geliştiricilere Connected Home over IP’ye katılmaları ve standartlara katkıda bulunmaları için davette bulundu.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/673158/apple-teams-with-rivals-open-standard-smart-home-devices/
10
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
6
2
1
0