Apple, App Store İçin Premium Oyun Abonelik Sistemi Üzerine Çalışıyor

26
8
7
2
0
Dünyanın en büyük ekonomi haber sitelerinden biri olan Bloomberg'de bugün yayınlanan bir habere göre Apple, App Store'da bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Platforma 'premium' oyun abonelik sistemi getirmeyi düşünen Apple'ın şu sıralar bu projedeki potansiyel ortaklarıyla görüşme halinde olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda bulut oyun sistemi Stadia'yı tanıtan Google'ın bu hamlesine karşılık Apple da kendi platformundaki kullanıcılar için yeni bir sistem üzerine çalışmaya başladı. Bloomberg'in haberine göre Apple, kullanıcıların aylık belirli bir ücret karşılığında oynayabilecekleri oyun paketleri satarak iPhone ve iPad kullanıcılarından gelir elde edecek.

Apple'ın yeni oyun abonelik sistemi; Fortnite, The Sims ve Roblox gibi ücretsiz oyunlardan çok Minecraft, Plague Inc. ve Football Manager gibi App Store'daki ücretli oyunları kapsayacak. Henüz detaylar netleşmese de Apple'ın yeni abonelik sistemini önümüzdeki pazartesi günü gerçekleştireceği etkinlikte açıklayacağı iddia ediliyor. 

Premium oyun abonelik sisteminin 25 Mart'taki etkinlikte duyurulmaması durumunda yeni sistem, muhtemelen 3 - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC 2019'a bırakılacak. Bu da iOS kullanıcılarının bu yenilik için biraz daha beklemesi gerektiği anlamına geliyor.

Her ne kadar premium oyun abonelik sistemi, şirket için olumlu bir gelişme olarak yorumlansa da Bloomberg'e göre Apple'ın bu hamlesinin arkasında satışlarda yaşanan düşüşler yatıyor. Özellikle bazı ülkelerde eski iPhone satışlarının yasaklanması ve yeni ürünlerin istenilen satış rakamlarına ulaşamaması, Apple'ı yeni gelir kaynağı arayışına sevk etmiş olabilir. Premium oyun abonelik sisteminin hayata geçirilip geçirilmeyeceğini ve proje gerçekleşirse hangi özelliklere sahip olacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-03-23-apple-reportedly-working-on-premium-games-subscription-for-the-app-store
26
8
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
26
8
7
2
0