Perakendecilere Göre Çinli Üreticiler Apple’ı Fena Ezdi

51
21
7
3
3
Perakende olarak akıllı telefon satışı yapan firmalara göre Apple, sadece fiyat açısından değil özellikler bakımından da Çinli rakiplerinin gerisinde kaldı.

Çin pazarında ciddi şekilde kan kaybeden Apple’ın satışlardan memnun olmadığı gerçeği biliniyor. Şirketin satışları endişe verecek kadar düşük seviyelerde ve Apple da servislerle bu açığı kapatmayı planlıyor.

Çin’de en üst seviye telefon denince akla gelen isim olan Apple, 500-800 dolar bandının tek hakimiydi. Şirketin %81,2 olan payı bir anda %54,6’ya düştü.

Bu düşüşün ilk ve en büyük sebebi tabii ki iPhone fiyatları. 1000 dolar barajını aşan ilk telefon olan iPhone’lar, Çinli tüketicileri yüksek fiyatıyla kendinden uzaklaştırdı ve kendini ayrı bir fiyat segmentinde konumlandırdı. Çinli üreticiler de Apple’dan boş kalan pazara dört elle sarıldı.

Çinli tüketiciler ayrıca, Apple’ın kamera ve tasarım gibi bazı alanlarda Çinli firmaların gerisinde kalmaya başladığına inanıyorlar. Çinliler için görüntü kalitesi ve yenilik demek belki her şey demek değil ama çok şey demek. Çin’de cep telefonu alım satımı yapan önemli firmalardan Huishuobao’nun CEO’su He Fan, Apple’dan Huawei’ye doğru bir kayma olduğunu ve bunun temel nedeninin de özçekim kameraları olduğunu belirtiyor. Huawei, 2016 yılından beri Alman Leica’nın kameralarını kullanıyor. Oppo ve Vivo da benzer şekilde iPhone’ları zorlayan telefonlar üretiyor.

Sonuç olarak Apple, daralan bir pazarda pazar payını kaybederek iki defa zarara uğramış oluyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/03/22/chinese-smartphone-brands/
51
21
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
51
21
7
3
3