Apple, Bir Uygulamasının Patenti ile İlgili Dava Edildi

25
5
1
0
0
Apple, Kısayollar uygulamasının patentinin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle davalık oldu.

Aftechmobile isimli bir şirket, Cuma günü ABD adliyesinde Apple’ın 28 adet patentin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle teknoloji devini dava etti. Davada Apple’ın ‘Kısayollar uygulamasını yapmak ve pazarlamak’ adı altında 5. patenti ihlal ettiği beyan ediliyor. Bu uygulama, kullanıcıların birçok farklı uygulamada kullanabileceği farklı kısayollar üretmelerine yarıyor.

Kısayol oluşturmak için kullanılan her göreve ‘eylem’ denir. Davada Aftechmobile, bu eylemleri ‘önceden kodlanmış yazılım bileşenleri’ olarak tanımlıyor ve Apple’ın Kısayollar uygulamasının aynı kendi patentlerindeki gibi bir kullanıma sahip olduğunu belirtiyor. Bir örnek olarak davacı, ‘İstem 5’in, söz konusu önceden kodlanmış yazılım bileşenlerinden birinin veya daha fazlasının, önceden belirtilen bölümlerden birinin veya daha fazlasının ihlal edildiğini’ öne sürüyor.

apple shortcuts

Cuma günü Apple’ı dava etmesinin yanı sıra Aftechmobile, aynı zamanda Salesforce.com isimli siteyi de dava etti. Apple, bugüne kadar yasal işlemle alakalı kamuoyuna bir duyuru yapmadı. Aftechmobile’a gelince, şirket süregelen bir işi yok gibi görünüyor zira şirketin internet sitesi açılmıyor.

Dava şirketin Virginia’nın Ashburn bölgesinde bulunduğunu belirtiyor ve şirketin LinkedIn sayfasında listelenmiş sadece iki adet çalışan bulunuyor. Şirketin ne yapmaya çalıştığı gerçekten bir merak konusu.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-sued-for-patent-infringement-over-Shortcuts-app_id119139
25
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
5
1
0
0