Apple Geri Adım Attı: Ebeveyn Kontrol Uygulaması OurPact Tekrardan Yayında

3
3
1
1
0
OurPact adlı ebeveyn kontrolü uygulaması, birkaç ay önce Apple tarafından gizlilik endişeleri sebebiyle App Store'dan kaldırılmıştı. Uygulama, bugün itibariyle App Store'a geri döndü.

Geçtiğimiz Nisan ayında Apple, ebeveynlerin çocukları üzerinde çeşitli kısıtlama ve gözlemler yapabilmelerini sağlayan bazı uygulamaları App Store'dan kaldırmıştı. Buna gerekçe olarak "Mobile Device Management (MDM)" adlı teknolojinin gizlilik ihlalleri içermesini gösteren Apple, kaldırılan uygulamalardan biri olan OurPact'i App Store'a tekrar ekledi.

MDM teknolojisiyle üçüncü parti uygulamalar, uygulamanın kurulu olduğu cihazla ilgili pek çok bilgiye erişebiliyor. Konum, kullanılan diğer uygulamalar, e-posta hesapları, kamera izinleri ve tarayıcı geçmişi gibi bilgilere erişebilen uygulamalar, App Store'un politikalarına aykırı olduğu gerekçesiyle teker teker uygulama marketinden kaldırılıyordu.

app store

Ebeveyn kontrolü özellikleri için "Ekran Süresi" adlı özelliği hayata geçiren Apple'ın benzer uygulamaları yasaklama girişiminin, geliştiriciler tarafından kendi uygulamasını yaygınlaştırma amacıyla yapıldığı iddia ediliyordu. Apple'ın gizlilikle ilgili bahanelerini "yanıltıcı" bulan OurPact yetkilileri, MDM'nin bahsi geçen özel bilgilere erişim sağlamadığını açıklamıştı. 

Şimdi ise OurPact, hiçbir özellik ve erişim kısıtlaması olmadan tekrardan App Store'da yayınlandı. Apple'ın söylediğine göre şu an herhangi bir güvenlik endişesi yaratmayan uygulamayı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/ourpact-returned-app-store/
3
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
1
1
0