Apple'ın Hisse Değeri 500 Doları Geçti

25
12
9
1
0
Geçtiğimiz mart ayında borsada 224 dolar seviyesini gören Apple hisseleri, bugün itibarıyla 500 dolar seviyesini aştı. Şirketin önümüzdeki ay düzenleyeceği tanıtım etkinliğinin ardından hisselerin daha da değer kazanması bekleniyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yılın sonlarında patlak veren yeni tip koronavirüs salgınıyla zor bir yıla merhaba demişti. Çin'deki fabrikaların karantina nedeniyle kapatılması ve üretim ağındaki aksaklıklarla dolu geçen günlerin ardından ABD'li firma, bugün borsada yeni bir rekora daha koştu.

2018 yılında borsada 1 trilyon dolar değerlemeyi aşan ilk şirket olma unvanını kazanan Apple, bu yılın mart ayından beri borsada değer kazanmaya devam ediyor. Bu kapsamda piyasa değeri geçtiğimiz günlerde 2 trilyon dolar değere ulaşan Apple'ın hisseleri, bugün itibarıyla 500 dolar barajını aşmayı başardı.

Apple hisseleri 500 dolar seviyesini aştı:

Apple hisse

Güne 514,79 dolardan başlayan Apple hisseleri, gün içerisinde 495,74 dolara kadar geriledikten sonra 515,14 dolar ile en yüksek seviyesine ulaştı. Şu anda 502,07 dolardan piyasada işlem gören hisseler, düne kıyasla %2'lik bir artış yaşadı.

Apple hisseleri, bu yılın mart ayında 224 dolar seviyesine kadar gerilemişti. En düşük seviyesinden bu yana hisse senedi fiyatını iki kattan daha fazla artıran Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni nesil iPhone ve diğer teknolojik cihazlarını tanıtarak piyasa değerini daha da artırmak istiyor. Bu noktada yeni iPhone'ların, yeni nesil Apple Watch ve yeni bir iPad modeli ile birlikte duyurulması bekleniyor.

Apple, bu ay sonunda dörde bir hisse bölünmesine gidecek:

Apple

Apple'ın şu anda borsada işlem gören 4.275.634.000 adet hisse senedi bulunuyor. Bu hisselerin her birini liste fiyatı olan 502 dolar ile çarptığımızda ise Apple için yaklaşık 2,13 trilyon dolarlık devasa bir piyasa değeri ortaya çıkıyor.

Apple, içinde bulunduğumuz ağustos ayının sonunda, hisselerini daha fazla yatırımcı için uygun hale getirmek için dörde bir hisse bölünmesine gidecek. Bölünmenin ardından 500 dolarlık tek bir hisseye sahip olan herkes, 31 Ağustos itibarıyla 125 dolar seviyesinde dört hisseye sahip olacak. Bu durum, şirketin piyasa değerini etkilemeyecek.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/apple-stock-reaches-500-per-share-and-beyond/
25
12
9
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
12
9
1
0