Apple AirPods, iPod'un Satış Rekorunu Kıran İkinci Ürün Olmaya Hazırlanıyor

20
3
1
1
0
Apple AirPods'un 2019'un son çeyreğindeki hasılatının 4 milyar dolar olması bekleniyor. AirPods bu performansıyla, 2007 yılında altın çağını yaşamış iPod'u geçmiş olacak. Geçen sene Apple Watch da bu rekoru kırmıştı.

Apple'ın iPhone 7 serisi ile beraber tanıtımını gerçekleştirdiği kablosuz kulaklığı AirPods'un satış grafiği marka açısından bir hayli olumlu seyrediyor. Asymco tarafından yayınlanan yeni bir araştırma notuna göre, AirPods 2019 yılının son çeyreğinde 4 milyar dolarlık hasılat yapacak.

Geçen yılın son çeyreğinde 4 milyar dolar barajını geçen Apple ürünü Apple Watch olmuştu. AirPods 4 milyar dolar barajını geçerse, 2007'de iPod'un satış grafiğini yakalayan 2. ürün olacak.

Asymco, giyilebilir ve ev ürünlerinden elde edilen gelirleri saptamanın zor olduğunu, çünkü Apple'ın bu konuda bilgi vermediğini belirtiyor. Ancak Apple Watch'ın elde ettiği gelirden yola çıkarak AirPods'a dair tahmin yürütebildiklerini kaydediyor.

Apple Watch'un geliri 5,2 milyar dolar

AirPods

Asymco ayrıca, Apple'ın giyilebilir ürünler alanında her yıl yüzde 50 büyümesini öngörüyor. Apple Watch'un büyüme oranını yüzde 24 olarak tahmin eden Asymco, Watch'un gelirinin 5,2 milyar dolar, Watch haricindeki ürünlerin gelirinin ise 5,7 milyar dolar civarında olacağını belirtiyor.

Geçtiğimiz ay, Apple'ın AirPods üretimini ikiye katlayacağı açıklanmıştı. 2016'da piyasaya sürülen AirPods, kısa sürede şirketin en çok satan ürünlerinden biri haline gelmişti. Kullanıcılarını fazla yormayan Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods'un üzerinde hiçbir buton yer almıyor. Kutudan çıkarken beraberinde getirdiği kabıyla kullanıcısına kolay bir şekilde taşıma olanağı sağlayan kablosuz kulaklık, yine o kap sayesinde şarj oluyor. Kutudan çıkarttığınız andan itibaren mevcut olan Apple cihazınızla iletişime geçen cihaz, hiçbir kurulum gerektirmiyor. 

Tek bir şarj ile yaklaşık 5 saat hizmet sunan cihazın şarj kutusunun pil ömrü de 24 saati içeriyor. Bünyesinde bulundurduğu Apple W1 adı verilen mikro işlemci sayesinde de bağlantı, ses kalitesi ve güç tüketimi gibi birtakım özellikler yerine getiriliyor. Apple, 2019 yılında ikinci jenerasyon AirPods'u da satışa çıkardı.

Kaynak : https://ww.9to5mac.com/2019/12/12/airpods-to-hit-quarterly-sales-of-4b-surpassing-peak-ipod-sales/
20
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
1
0