Apple, Hatalı iOS 13 Güncellemesinden Sonra iOS 14 Geliştirme Sürecinde Değişikliğe Gidiyor

8
7
4
1
0
Apple, iOS 13 işletim sistemi sürümünü yayınladığından beri hatalarla boğuşuyor. Yalnızca iki ay içerisinde sekiz güncelleme alan Apple, iOS 14’ün geliştirme sürecinde değişikliğe gidecek.

Kaliforniya merkezli teknoloji devi Apple, bu sene içerisinde piyasaya sürdüğü iPhone 11 modelleri ile hayranlarını sevindirmeyi başarmış olsa da aynı başarıyı iOS 13 ile elde edememişti. Bunun sebebi, iOS 13 işletim sistemi piyasaya sürüldüğünden beri kullanıcıların çeşitli hatalarla karşı karşıya kalmalarıydı.

iPhone ve iPad kullanıcıları, iki aydır kelimenin tam anlamıyla eziyet çekiyorlar. Birçok kullanıcı tarafından gelen uygulama çökmeleri, sinyal düşme hataları, kötü performans eleştirileri, iPhone ve iPad kullanıcılarının bu güncellemeden hiç memnun olmadığını gözler önüne seriyor. Yalnızca iki ay içerisinde sekiz güncelleme alan ve buna rağmen sorunlarla boğuşan iOS 13 işletim sisteminden sonra Apple, kritik bir hamle yapmaya karar verdi.

Apple, iOS 14’ün yazılım geliştirme sürecinde değişikliğe gidiyor

iOS 13

Apple, bundan sonra çıkacak olan iOS 14 işletme sistemi sürümünün tarihteki en özellik zengini sürüm olmasını planlıyor. Böyle büyük bir hedef belirleyen Apple’ın atması gereken ilk adım, iOS 13’te yapılan hataların bir daha yapılmaması için gerekli çözüm yollarını bulmak oluyor. Şirket, iOS 13 güncellemesinde yaşanan bu kötü hataların bir daha yaşanmaması için geliştirme sürecinde değişikliğe gidiyor.

Şirketin yazılım geliştirme müdürü Craig Federighi, yazılım geliştirme sürecinde değişikliğe gidildiğini ve iOS yazılımının test edilme şeklinin değiştirileceğini açıkladı. iOS 14 ile birlikte artık yayınlanan test sürümlerinde hatalı olan veya gelişimi henüz tamamlanmamış olan özellikler varsayılan bir şekilde kapatılabilecek.

Apple, iOS 13 güncellemeleri ile birlikte büyük bir fiyaskoya imza atmış durumda ve anlaşıldığı üzere şirket, dersini çok feci bir şekilde aldı. 2020 yılının eylül ayında çıkması beklenen iOS 14’ün şirketin en zengin içerikli güncellemesi olması bekleniyordu ancak yazılım geliştirme sürecindeki değişiklik, özelliklerin bazılarının 2021 senesinde çıkacak olan iOS 15’e ötelenmesine sebep olabilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-iOS-13-bugs-new-iOS-14-testing_id120561
8
7
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
7
4
1
0