Apple, iOS’un Bire Bir Kopyasını Satan Şirkete Dava Açtı

23
16
8
4
0
Apple, sanal iPhone hizmeti sunan bir şirketten davacı oldu. Yapılan açıklamalara göre Apple, bu şirketin hem haksız kazanç elde ettiğini hem de iOS işletim sisteminin güvenlik açıklarının yayılmasına sebep olduğunu bildirdi.

Yaşanan patent ihlalleri nedeniyle adı sürekli olarak davalara karışan Apple, bu kez şikayet edilen değil şikayetçi taraf oldu. Corellium isimli bir şirkete dava açan teknoloji devi, şirketin haksız kazanç elde ettiğini düşünüyor.

Apple'ın dava açtığı Corellium, kullanıcılara bire bir sanal iPhone'lar oluşturuyor. Örneğin Corellium'un sistemini kullanarak kendinize sanal bir iPhone oluşturabiliyorsunuz ve böylece iPhone'u deneyimleme imkanınız oluyor. 

corellium

Apple'ın iddialarına göre şirket, iPhone'ları sanallaştırarak haksız kazanç elde ediyor. Üstelik Apple'a göre şirketin yaptığı şey iOS işletim sisteminin kodlarını, arayüzünü ve diğer tüm özelliklerini kopyalamaktan ibaret. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda "Corellium, açıkça "sanal” Apple cihazlarının oluşturulmasını sağlayan bir ürün olarak pazarlama yapmaktadır. Ancak bunun herhangi bir yasal dayanağı yoktur." ifadelerine yer verildi.

Üstelik Apple'ın tek iddiası telif hakkı değil. Şirkete göre Corellium'un bu tavrı, iOS işletim sistemindeki güvenlik açıklarının pazara yayılmasına neden oluyor ve bu da hem şirket hem de iPhone kullanıcıları için büyük bir risk oluşturuyor. Bu konuda da açıklamalarda bulunan şirket, "Corellium, Apple'ın yazılımındaki güvenlik açıklarını ve diğer kusurları keşfetmeye çalışanlar için bir araştırma aracı olarak çalışsa da Corellium'un asıl amacı, haksız kazanç sağlamaktır." dedi.

ABD'nin Florida eyaletinde açılan dava, mahkeme heyeti tarafından inceleniyor ve ilerleyen dönemlerde Corellium'un gerçekten suçlu mu olduğu yoksa Apple'ın iddialarının asılsız mı olduğu gün yüzüne çıkacak.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/08/15/apple-corellium-lawsuit/
23
16
8
4
0
Emoji İle Tepki Ver
23
16
8
4
0