Hırsızlar Bir Apple Mağazasından 16 iPhone Çaldı

47
5
3
3
2
Apple’ın ürünlerinin fiziksel olarak sergilendiği Apple Store mağazaları, müşterilerin olduğu kadar hırsızların da ilgisini çekiyor. ABD’de yaşanan olayda bir kadın, Apple Store’dan tam 16 iPhone’u çalarak kayıplara karıştı.

Türk filmlerinde kullanılan klişe hırsız repliklerinden biri, ‘yükte hafif pahada ağır’ şeyleri çalmaktır. Günümüzde akıllı telefonlar hem hafif hem de değerli olmalarıyla tam da bu kategoriye giriyorlar, özellikle de iPhone’lar. 

Apple Store’u mesken belleyen hırsızlar, ABD’deki bir mağazadan 16 adet iPhone marka akıllı telefon çalmayı başardı. Polisin yaptığı açıklamaya göre San Francisco’daki Bay Area’da bulunan Apple Store’a giren üç kadın, toplam 16 adet iPhone’u çalmayı başararak mağazadan koşarak uzaklaştı. Geldikleri gümüş renkli Honda Civic’e binen kadınlar kısa sürede gözden kayboldu. Polis bu kişilerin fotoğraflarını paylaşarak görenlerin haber vermesini istedi. 

Geçtiğimiz yıl da Walnut Creek, Emeryville ve Berkeley’de bulunan Apple mağazaları soyguna uğramıştı. 

Apple’ın hırsızlarla başı dertte

apple-store-hırsızları

Daha önceki soygunlardan birinde bir Apple mağazasından yaklaşık 1 milyon dolarlık ürün çalınmıştı. Bir başka olayda da Apple mağazası silahlı kişiler tarafından soyulmuştu. Apple, demo ürünleri kullanılamaz hale getiren bir ‘imha butonu’ koysa da hırsızlar telefonları parçalayıp parça olarak satmayı başarıyorlar. 

Apple mağazalarına yapılan soygun girişimleri yalnızca markayı tehdit etmiyor, mağaza ziyaretçilerini de tehlikeye düşürüyor. Apple’ın bu tür vakalara yeni önlemler bulması gerekiyor. Örneğin ülkemizdeki pek çok mağazada bulunan güvenlik kordonları ABD’deki mağazalarda yok.

Kaynak : http://www.iphonehacks.com/2019/08/thieves-steal-iphones-apple-store-bay-area.html
47
5
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
47
5
3
3
2