Apple, iPhone’da Çekilmiş Dikey Sinema Formatlı Kısa Filmini Yayınladı (Video)

15
5
4
0
0
Apple, iPhone’da Çekilmiş Dikey Sinema Formatlı Kısa Filmini Yayınladı (Video)
Apple, resmi YouTube kanalından The Stunt Double isimli kısa filmini yayınladı. Sadece iPhone 11 Pro’nun kamerası kullanılarak çekilen film, Dikey Sinema formatıyla paylaşıldı. Filmin yönetmeni ise Akademi Ödüllü isim Damien Chazelle.

Apple, bugün tamamı iPhone’da çekilen 9 dakikalık bir kısa filmi The Stunt Double’ı paylaştı. Akademi Ödülü (Oscar) sahibi Damien Chazelle yönetmenliğinde hazırlanan kısa film, Apple’ın amiral gemisi telefonu iPhone 11 Pro kullanılarak çekildi. Çekilen filmde dikkat çeken asıl detay ise filmin formatı oldu. Normalde yatay bir açıyla çekilen filmlerin aksine, “Dikey Sinema” özelliğiyle çekilen The Stunt Double, gelecekte karşılaşacağımız filmler hakkında bizlere bir izlenim sunuyor olabilir. 

Apple, yayınlanan kısa film için “iPhone 11 Pro’da çekilen Damien Chazelle imzalı kısa film The Stunt Double, Dikey Ekran görünümüyle sinema tarihinde yolculuğa çıkmak için yeniden tasarlandı. Aksiyon filmlerinden sessiz filmlere, casus filmlerinden vahşi batıya kadar bildiğimiz ve sevdiğimiz film büyüsünü yeniden şekillendirip modernize etmeyi izleyin” ifadeleri yer aldı. 

The Stunt Double kısa filmi:

Damien Chazelle’nin iPhone 11 Pro üzerindeki dikey videoyu dikey sinemaya dönüştüren bir çalışma sunduklarını belirten Apple, bu kısa filmle insanların kendi sinematik görünümünü nasıl yaratabileceği, geniş açılı lenslerin püf noktaları ve dikey ekran kullanarak nasıl fotoğraf çekilebileceğiyle ilgili önemli bilgilerin olduğunu söyledi. 

Kısa filmin Kamera arkası görüntüleri yayınlandı

Kısa filmle beraber kamera arkası (iPhone 11 Pro arkası) görüntülerini “Dikey Sinema Yapmak” başlığıyla resmi YouTube kanalından yayınlayan Apple, iPhone sahiplerinin sinematik kalitede dikey videolar çekmesi için de önemli ipuçları veriyor. 

The Stunt Double’ın kamera arkası görüntüleri: 

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/08/05/apple-shares-new-vertical-cinema-shot-on-iphone-short-film/
15
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
4
0
0