Apple'ın Manchester United'ı Satın Alacağı İddiası Hakkında Yeni Açıklama

13
7
4
2
1
İngiliz basını tarafından servis edilen haberlere göre Apple, Manchester United'ı satın almaya talip oldu. Üstelik şirketin CEO'su Tim Cook'un daha şimdiden bankalarla görüşmeye başladığı öne sürüldü.

Futbol dünyasının en köklü ve başarılı kulüplerinden Manchester United, Christiano Ronaldo ile yollarını ayırmasıyla zaten bir şok yaratmışken, geçtiğimiz gün dev bir haberle daha gündeme gelmişti. Kulüp, resmen satılığa çıkarılmıştı.

Kulüp için istenen para 6 milyar pound olarak aktarılırken, bugün kulübü satın almak isteyen isimler hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınının aktardığı bilgilere göre Apple CEO’su Tim Cook, Manchester United’ın Apple tarafından satın almasını istiyor.

Tim Cook, bankalarla görüşmeler ayarlamaya bile başladı:

apple manchester united

Daily Star tarafından paylaşılan habere göre Tim Cook, 6,9 milyar dolar ücret karşılığında Manchester United’ı Apple bünyesine katmak istiyor. Üstelik Cook, şimdiden olası bir satın alım için bankalarla görüşmeler ayarlamaya da başladı. 

Her iki isim arasında bariz bir uyuşmazlık bulunmasa da Daily Star, Apple’ın böyle bir yatırım yapmayı neden isteyebileceği hakkında bir teori de paylaştı. Bu teoriye göre CEO Tim Cook, temelde sportif başarı değil Manchester United’ın Apple’a getireceği katma değeri değerlendirmek istiyor. 

Apple, yakın zamanda kendi çevrimiçi içerik platformu TV+’ta futbol içeriklerini artırmaya başlamıştı. Bununla birlikte ABD’nin Major Futbol Ligi’ndeki tüm karşılaşmaları TV+ bünyesinde yayınlamak üzere 10 yıllık anlaşma yapmıştı. Manchester United'a olan ilgi, şirketin spor sektöründeki pastanın büyümesine ve bunun markalara olan yansımasına yönelik olabilir.

GÜNCELLEME: Apple'a yakın kaynakların iddiayı yalanladığı öne sürüldü:

Macrumors tarafından paylaşılanlara göre "durum hakkında doğrudan bilgiye sahip olan" bir kaynak, iddiaların gerçek olmadığını paylaştı. Öte yandan şu ana kadar ne Apple ne de Manchester United'tan bir açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.dailystar.co.uk/sport/football/man-utd-apple-takeover-exclusive-28572111
13
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
7
4
2
1