Apple Watch'a 5G ve Gelişmiş Wi-Fi Desteği Geleceğini Gösteren Patent

10
2
1
1
0
Yeni ortaya çıkan bir patent dosyasına göre Apple, 5G konusunda çıtayı yukarıya çekerek Apple Watch modellerine aşırı yüksek frekanslı 5G antenleri ve yüksek geniş bant sinyallerini destekleyen 802.11ad Wi-Fi standardı eklemek istiyor.

Geçtiğimiz dönemde pek çok farklı akıllı telefon üreticisi aşırı yüksek frekans 5G antenlerine sahip akıllı telefon modellerini gün yüzüne çıkardılar. Premium segment akıllı telefonları tercih eden tüketiciler, bu modellere büyük ilgi gösterdiler. Bu cihazlar, 5G özellikleriyle ön plana çıkıyor olsalar da gözden kaçan ya da çok da dikkat etmeyen bir farklılıkları da bulunuyordu; tasarım. Şu ana kadar tanıtılan aşırı yüksek frekans 5G antenine sahip akıllı telefonların tamamı 6 inçten büyük ekranlara sahipti ve neredeyse hepsinin 8 mm’ye yakın bir kalınlığı vardı.

Örnek olarak Galaxy S10 5G modelini ele alacak olursak; cihazın 6.7 inçlik devasa bir ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Kalınlık ise tam 7.94 mm. Huawei Mate 20 X 5G ise çıtayı daha da yukarıya taşıyarak 7.2 inçlik bir ekran ile geldi. Cihazın kalınlığı ise 8.38 mm oldu. Bir başka deyişle büyük markaların 5G destekli akıllı telefonlarını almak, tek elle kullanım ve mobiliteden feragat etmek anlamına geliyordu. 5G teknolojisinin nesnelerin internetine odaklandığını düşünürsek böylesine devasa cihazlara sahip olmak bir noktada hayal kırıklığı yaratıyordu. Yeni ortaya çıkan bir patent dosyasına göre Apple, aşırı yüksek frekans 5G antenlerine sahip daha küçük bir cihaz piyasaya sürmeyi planlıyor. Çok ama çok daha küçük bir cihaz…

apple watch

Patent dosyasına göre Apple’ın planı, aşırı yüksek frekans 5G antenlerini Apple Watch’e entegre etmek yönünde. Böylece Apple Watch, çok daha güçlü bir veri ağına erişmiş olacak ve Apple Watch sahiplerinin iPhone’larına olan bağlılığı ciddi şekilde azalmış olacak. Yine de mevcut teknoloji Apple’ın işlerini pek de kolaylaştırmıyor. Zira 6.7 inç ekranlı, 8mm kalınlığındaki cihazlarda bulunan antenleri küçük bir kol saatine sığdırmaktan bahsediyoruz. Apple’ın ortaya çıkan patenti de tam olarak bu soruna odaklanıyor.

Aslına bakacak olursanız Apple’ın önünde aşırı yüksek frekans olmayan 4G antenleri benzeri bir seçenek bulunuyor. Bu seçenek ile şirketin Apple Watch modellerine Çin, Avrupa veya Güney Kore 5G ağlarına uyumlu bir 5G desteği getirmesi mümkün. Ancak Apple, hem aşırı yüksek frekansları hem de geçmişte kullanılan radyo frekanslarını desteklemek istiyor. Dolayısı ile Apple’ın hem aşırı yüksek frekans olmayan hem de aşırı yüksek frekans antenleri Apple Watch gibi küçük bir cihazın içine yerleştirmesi gerekiyor.

Patent de tam olarak bu tasarımı anlatıyor. Apple’ın patentine göre antenler, cihazın yan çerçevelerine paralel şekilde ya da doğrudan ekranın altına yerleştirilecek. Antenler, veriyi kullanıcının bileği yerine doğrudan dışarıya doğru iletecek şekilde konumlandırılacak. Böylece antenlerden maksimum verim sağlanmış olacak. Dahası, Apple’ın planları 5G bağlantı desteği ile de bitmiyor. Şirket, yeni nesil Apple Watch modellerinin aşırı yüksek frekans tabanlı 802.11ad Wi-Fi standardını da desteklemesini istiyor. Bu sayede Apple Watch, yüksek geniş bant ağıyla VR setlere dahi bağlanabilecek. Her patent haberinde olduğu gibi bu haberde de hatırlatmak isteriz ki şirketler, aldıkları her patenti nihai bir ürün olarak piyasaya sürmezler. Dolayısı ile yukarıdaki patent görselinde görmüş olduğunuz teknoloji, bambaşka bir şekilde karşımıza gelebilir ya da hiçbir zaman piyasaya sürülmeyebilir.

10
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
1
0