Apple Watch, Kalp Ritmi Sensörüyle Bir Kadının Hayatını Kurtardı

38
7
6
3
1
Apple Watch, kalp atış hızı takip sensörüyle bir kadının hayatını kurtardı. Kalbinin normalin çok üzerinde bir hızla attığını fark eden kadın, acil servise başvurarak ölümcül bir kalp krizinin eşiğinden döndü.

Son yıllarda günlük hayatımızın kıyafet, gözlük gibi parçaları olmaya başlayan giyilebilir teknolojilerden biri, ABD’li bir kadının hayatını kurtardı. Akıllı saati sayesinde kalp ritmindeki farklılığı fark eden kadın, ölümcül bir kalp krizinin eşiğinden döndü.

O günkü fiziksel aktivitesinin az olmasına rağmen kalp ritminin normalin çok üzerinde olduğunu gören kadın, eşini de aramasıyla doktoruna ulaştı. Yapılan müdahalenin ardından kalp krizinden kurtulan kadın, her şeyin Apple Watch sayesinde olduğunu açıkladı.

Kalp hızının normalin 2 katına çıktığını Apple Watch’la fark etti 

apple watch

ABD’nin Michigan eyaletinde yaşayan Diane Feenstra, tesadüfen kontrol ettiği Apple Watch’ında kalp atış hızının normalin çok üzerinde; dakikada 169 kez attığını gördü. Bu hız egzersiz sırasında bile garip olmakla beraber Feenstra, o gün yorucu hiçbir şey yapmamıştı.

O gün yaptığı en ağır aktivite 12 basamak merdiven çıkmak olan kadın, durumu fark edince eşini aradı. Acil bir şekilde doktoruna görünen Feenstra’nın gün içinde kalp krizi geçirmiş olduğu ortaya çıktı. Eğer müdahale edilmeseydi ikinci, ve muhtemelen ciddi sonuçlara neden olan bir kalp krizi daha gelebilirdi.

Acil serviste yapılan müdahale sırasında atar damarı tıkandığı anlaşılan kadın, gün içinde sol ayağında şişme ve sol elinde ağrı hissettiğini söyledi. Kanını sulandırmak amacıyla aspirin verilerek kalp doktoruna yönlendirilen kadın, belki de hayatını kurtaran Apple Watch hakkında şu ifadeleri kullandı: “Saatle kalp hızınızı kontrol etmek çok kolay bir şey. Sabah hiçbir şey yapmamıştım. Kim bilir, ölümcül sonuçları olabilecek ikinci bir kalp krizi geçirebilirdim.”

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/21/07/05/apple-watch-saves-woman-from-widow-maker-artery-heart-attack
38
7
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
38
7
6
3
1